Mariachiparad med Xochipilli Mexikansk Kulturförening Mariachi & Ballet Folklórico

Mariachiparad med Xochipilli Mexikansk Kulturförening Mariachi & Ballet Folklórico

Kultur
15:40, ons 14 aug.
Gustav Adolfs torg

Följ med på en festlig och färgstark Mariachiparad tillsammans med mexikanska folkdansare och Mariachiband. Från Gustav Adolfs torg till Fontänen scenens scen där festligheterna fortsätter.

Xochipilli Mexikanska Kulturföreningen grundades i början av 2019 med en önskan om att kunna dela med sig av lite mexikansk kultur till svenska folket, genom deltagande i och föreställningar på olika festivaler.

"Vi ansåg att även om publiken kunde identifiera Mexiko tack vare dess gastronomin, kontakten med den konstnärlig sidan av landet hade inte varit så populärt hemma i Sverige och därför kunde vi tränga oss in i gapet och försöka hitta alla bitar för att erbjuda mer av den." 

Föreningens grundare, Lilia Martinez, var universitetslärare i drygt 12 år i Celaya, Guanajuato, Mexiko. Tack vare sitt nätverk och sin upptäckt av samarbetsmöjligheter började hon bygga en bro mellan två olika kulturer. Dessutom ville hon uppmuntra universitetsstudenterna att sikta högre, och motivera dem att se och utforska olika världar utanför deras egna.

Dag, Tid & Plats
15:40 - 16:00, ons 14 aug.Gustav Adolfs torg
Länken har kopierats
Hitta hit