Grönskan i staden
Grönskan i staden

Grönska och politik med Malmös Kommunalråd Andreas Schönström

Miljö & hållbarhet
17:00, ons 14 aug.
Hamngatan

Träd och grönska är viktiga för både Malmö och alla som lever och verkar i staden. Förutom att skapa trivsamma miljöer bidrar träd till renare luft, en ökad resiliens mot värmeböljor och skyfall samt lagrar in koldioxid.

Malmö stad arbetar kontinuerligt med att utveckla trädbeståndet i staden och att synliggöra träds betydelse ur bland annat hälso-, klimat- och välmåendeperspektiv. I stadens översiktsplan från 2023 fastställdes att modellen 3-30-300 ska införas i Malmö. Modellen syftar till att alla ska kunna se minst tre träd från sin bostad, skola och arbetsplats, stadskvarter ska ha minst 30 procents krontäckningsgrad och alla invånare ska ha max 300 meter från sin bostad till ett grönområde.

Hör Andreas Schönström, kommunalråd i Malmö stad och ordförande i tekniska nämnden, berätta om hur Malmös politiker arbetar för att göra Malmö till en grönare stad.

Träd är viktiga för Malmö och Malmöborna. Nyligen antogs modellen 3-30-300 som syftar till att öka grönskan. Hör kommunalrådet Andreas Schönström prata grönska och politik!

Dag, Tid & Plats
17:00 - 17:30, ons 14 aug.Hamngatan
Länken har kopierats
Hitta hit