Sommargator och sommartorg – en stad i förändring

Sommargator och sommartorg – en stad i förändring

Miljö & hållbarhet
15:00, tis 13 aug.
Hamngatan

Under flera tillfällen under veckan kan du höra hur staden jobbar för mer grönska. Vid detta tillfälle kan du delta i en workshop i hur vi kan använda gaturum och torg på nya sätt för att skapa en grönare och mjukare stad, från tillfälligt till permanent. 

Grönskan i staden Malmö är en stad i ständig grön utveckling. Sedan förra året arbetar vi mot 3-30-300 regeln, har en ny naturvårdsplan och Sveriges mest ambitiösa trädbestånd. Våra parker möbleras för att gynna både människor och djur. Här visar vi en del av allt nydanande som sker inom staden. På Hamngatans 3-30-300 område kan du se och höra om hur Malmö stad på olika sätt jobbar för en grönare och skönare stad, både tillfälligt och permanent. 

3 -30-300 regeln

Ser du 3 träd från ditt fönster? Täcker trädens kronor 30% av ytan i den stadsdel du bor i? Har du max 300 meter till närmaste park? Våra träd bland de viktigaste byggnadsstenarna i att skapa en hälsosammare och livfull stad. 3-30-300 är ett enkelt sätt att analysera hur grönstrukturen är uppbyggd där vi lever och verkar. Hur ser det ut där du bor, går i skolan eller arbetar? 

Dag, Tid & Plats
15:00 - 15:30, tis 13 aug.Hamngatan
Länken har kopierats
Hitta hit