Bowdown Dance Academy

Bowdown Dance Academy

Kultur
19:15, fre 16 aug.
Fontänen

Under årtionden har trion Julie, Janet och Benjamin tillsammans med sina dansinstruktörer i Bowdown Dance Academy tagit plats på Malmö Festivlens scen på ungdomsområdet. Tillsammans med sina elever bjuder dansskolan på shower ni sent kommer att glömma. Malmö, get ready! 

 

SCHEMA:

19.15 Benjamin, Janet och Julie hälsar alla välkomna!

19.30-20.00 DANSWORKSHOP

Gör er redo för en fartfylld Dancehall workshop med verksamhetsledarna - Benjamin, Janet och Julie!

20.00-20.40 DANSTÄVLING

Danstävlingen för dig som älskar att dansa! Var med och tävla om en gratis terminen på Bowdown Dance Academy! Inga förkunskaper krävs, och alla åldrar är välkomna!

Beskrivning: Alla tävlade får 30 sek på sig att visa vad dom går för. Efter att alla tävlade har gjort sin freestyle är det upp till publiken att välja vem dom tycker är vinnaren av en gratis termin hos Bowdown Dance Academy! Alla stilar, åldrar och nivåer är varmt välkomna att delta i danstävlingen

21.00-22.00 BOWDOWN DANCE ACADEMY SHOW

Dansinstruktörerna inleder med ett explosivt dansnummer!

1.Dansshow med Shqiponja Istrefi - Dancehall/afrofusion

2.Dansshow med Kayla Assabil - Afrofusion

3.Dansshow med Paulina Santis Gonzalez-  Hiphop Commercial 

4.Dansshow med Paulina Santis Gonzalez - Heels foundation 

5.Dansshow med Lotti Rafaela Lottis Show - Female Dancehall

22.00-00.45 BOWDOWN AFTER PARTY:

22.15-22.25 BEYOND BORDERS CREW

Beyond Borders Crew är en internationell och självständig dansgrupp som sträcker sig mellan Sverige och Danmark. Gruppen har funnits i några månader och har totalt 20 medlemmar. Gruppens främsta musikgenre är K-pop och de blandar olika dansstilar för att skapa dans till olika k-pop låtar!

22.30-22.45 JULIE CHIKANE

De flesta som besökt någon av Sveriges större festivaler de senaste åren har förmodligen sett och upplevt Julie Chikane. Som en av landets mest anlitade dansare har hon stått bakom namn som Robyn, Kaliffa och Syster Sol. Länge har hon gått i tankarna om att flytta fram på scen och själv stå i rampljuset, men med uppdrag som dansare och drivande kraft bakom en av Sveriges största dansskolor har tiden inte funnits, till i fjol då hon fick möjlighet att gå in i studion.

Genren afro-latin kommer från Julie Chikanes egen bakgrund, där rötter från Chile och Ghana sammanvävs och blandas med uttryck från hennes uppväxt i Rosengård, något som tydligt framträder i hennes musik. Bakgrunden som dansare i kombination med de musikaliska rötterna bygger upp hennes säregna musikstil, där rytmen får inneha huvudrollen, men målsättningen att få dansgolvet att stanna upp och tänka en sekund är även det ett närvarande element i hennes uttryck."

22.45-23.45 DJ BAE

Det är officially Bae season! DJ Bae är utan tvekan omtalad för sina pulserande Afrobeat bangers och den sköna R&B nostalgitripp vi alltid vill åka tillbaka till. DJ Bae är en av nationens främsta DJ in the game och har spelat på evenemang som Ty Dolla Sign, Charly Black, Spice!

23.45-00.45 DJ BIG T

Thomas Chikane, Aka DJ Big-T är en DJ från Malmö som kommer få dig att dansa även efter klubben har stängts. Han blandar ihop en mix av Afrobeat och Dancehall och bjuder på en vibe som oftast brukar sluta med att folk dansar på borden. Efter att ha spelat inför artister som Spice, Busy Signal, Charly Black och Demarco så kan man säga att han är van vid att folk brukar hoppa upp på scenen och visa vad dom går för. Med sina rötter från Ghana och Chile och med en familj som är väldigt kulturellt befäst i Malmös nöjesliv så var det bara naturligt att Thomas skulle börja DJ:a. Efter att i flera år ha studerat DJ-kulturen så debuterade Thomas 2017 på den fullsatt ökände 5 januari festen på Moriska paviljongen i Malmö och efter det har det bara varit raka vägen upp. Han har varit DJ på P3 din gata vid ett flertal gånger och 2018 tog han steget och startade med sin syster Julie Chikane, klubben ”Akwaaba” på Moriska Paviljongen. Så när Big-T kommer till ert dansgolv så räkna med show!

Dag, Tid & Plats
19:15 - 00:45, fre 16 aug.Fontänen
Länken har kopierats
Hitta hit