Radiojournalisten Lars Mogensen och filosofen Melina Tsapos.
Radiojournalisten Lars Mogensen och filosofen Melina Tsapos.

Filosofiska podden med Mogensen & Tsapos

Kultur
Aktiviteter
Teckenspråkstolkning
19:00, fre 16 aug.
Containerscenen

Liveinspelning av Filosofiska podden med Mogensen & Tsapos:   

Tänk på vilken stor världshändelse som helst och det finns minst en konspirationsteori som förklarar det som inträffat. Listan är (så gott som) oändlig: ”Covidpandemin var planerad för att kontrollera oss”, ”CIA saboterade Nord Stream”, ”NASA fejkade månlandningen” och ”våra telefoner är avlyssnade”. Visst kan det vara lätt att avfärda konspirationsteorier som galna och oseriösa teorier, något som bara paranoida kufar tror på. Konspirationsteorierna frodas, inte minst via sociala medier, och kan vara farliga. Men samtidigt vet vi att konspirationer sker. 

Melina Tsapos är doktorand i teoretisk filosofi vid Lunds universitet. Tillsammans med radiojournalisten Lars Mogensen, känd från bl a Filosofiska rummet i P1, gör hon Filosofiska podden som finns på Podcaster, Spotify och andra poddplattformar.

- Det vore ödesdigert att inte ta konspirationsteorier seriöst om det innebär att vi missar att upptäcka konspirationer. Men hur avgör vi vilka konspirationsteorier som bör tas på allvar och vilka som är falska? Den frågan har visat sig vara svårare än många tror, säger filosofen Melina Tsapos som forskar på konspirationsteorier. 

- Med en skarp filosof som Melina vid min sida, tror jag att vi kan utveckla det filosoferande samtalet och erbjuda ett rum för resonerande, riktat både till den som är en smula insatt i filosofi och den som vill ha ett vuxet tilltal och fördjupning kring vår tids frågor. Det ska bli väldigt roligt att möta publiken på Malmöfestivalen, säger Lars Mogensen.

Dag, Tid & Plats
19:00 - 20:00, fre 16 aug.Containerscenen
Länken har kopierats
Hitta hit