Manic Ride

Manic Ride

Musik
20:00, ons 14 aug.
Gatuscenen

Manic Ride bildades i Malmö 2016 av Marcus, David, Eric och Ulf som alla hade känt varandra i årtionden och hade en bakgrund i 90-talets svenska hardcorescen. Även om alla hade spelat i olika band inom samma hardcorescen och tidsperiod så hade man aldrig spelat tillsammans i samma konstellation. När familjeliv och karriär tog upp alltmer tid så blev längtan efter att få spela hardcore igen väldigt stark.

De första två åren gick till att forma och bena ut bandets sound. Under 2018 spelas en tio låtars demo in och de första spelningarna runt Malmö avklarades. 2019 spelade Manic Ride in ännu ett gäng låtar som släpptes som en 7” EP av den legendariska hardcorelabeln Refuse Records från Berlin. Debutskivan blev hyllad och uppmärksammades både i Sverige och i USA. Många jämförde bandet med Poison Idea och fler spelningar började bokas. 

I samband med skivsläppet valde dock basisten David att hoppa av samtidigt som Ulf tog pappaledigt. In kom Staffan som ny basist och Carl-Johan vikarierade bakom trummorna. När Ulf var redo att återvända till bandet så bestämdes det att Carl-Johan skulle stanna som trummis och att Ulf tillsammans med Marcus skulle spela gitarr. Bytet gjorde att soundet kunde utvecklas ytterligare och att man nu dessutom blev ett liveband att räkna med. Snart spelades en ny promokassett in och dessa låtar hamnade så småningom på två olika samlingsskivor som släpptes under 2021. Samtidigt som bandet började spela allt mer runt om i landet började Manic Ride arbetet med sitt första album. Under denna processen kom helt nya inspirationskällor in i låtskrivandet och ett mer utvecklat sound började ta form, samtidigt som man medvetet försökte hålla kvar vid sitt tidiga sound med basen i den tidiga 80-tals hardcorepunken.

I slutet av 2022 släpptes till slut LPn A New Low av svenska labeln Quarantined Records och fick ett fint mottagande. Den blev på håll utsedd till årets album. Manic Ride blev också ett mer och mer uppskattat liveband. Under 2023 gjordes spelningar i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland. Under 2024 har Manic Ride som målsättning att släppas årets bästa svenska hardcore EP samt att bocka av en hel hög svenska städer som man hittills inte har spelat i.

Dag, Tid & Plats
20:00 - 20:30, ons 14 aug.Gatuscenen
Länken har kopierats
Hitta hit