Janne Schaffer - My Music Story

Janne Schaffer - My Music Story

Musik
20:00, lör 10 aug.
Gatuscenen

Janne Schaffer, född 24 september 1945 i Stockholm, är en framstående svensk musiker med en omfattande karriär som spänner över flera decennier. Uppvuxen i Bromma, där han tidigt började sin musikaliska resa, greppade Janne först en gitarr som han själv byggde under skoltiden. Hans tidiga musikaliska äventyr inkluderade spelningar med olika lokala band, vilket så småningom ledde till att han blev en del av den svenska musikeliten.

Janne blev medlem i flera framträdande band under 1960- och 1970-talen, däribland Vikingarna, och samarbetade med stora namn som Ted Åström och senare med internationella storheter som ABBA och Bob Marley. Hans musikaliska talang sträcker sig bortom framträdanden och inkluderar också låtskrivande och produktion, vilket är tydligt i hans bidrag till ABBAs framgångar och hans eget omfattande diskografi.

Utöver musiken har Janne haft en betydande påverkan på andra områden, bland annat genom sitt arbete med Lasse Åberg i Electric Banana Band och sitt engagemang i olika kulturella och sociala projekt. Janne är också känd för sin pedagogiska insats genom gitarrundervisning och sin förmåga att engagera och inspirera genom sina många föredrag om musik och kreativitet.

För att fira sin rika karriär och bidra till framtida generationer har Janne aktivt deltagit i och stöttat olika musikaliska stipendier, som visar på hans engagemang för att ge tillbaka till samhället och främja musikaliska talanger. Janne Schaffers liv och karriär är en berättelse om passion för musik och ett djupt engagemang för kulturell utveckling, vilket gör honom till en viktig del av svensk musikhistoria och en inspirerande figur för nya generationer av musiker.

Dag, Tid & Plats
20:00 - 21:30, lör 10 aug.Gatuscenen
Länken har kopierats
Hitta hit