Jihad Dawood & Mozaik Orient Band
Jihad Dawood & Mozaik Orient Band

The Baghdad Sessions

Musik
22:00, fre 9 aug.
Gatuscenen

2013 fick Jafar Alkhaffaff, irakisk kompositör och musiker bosatt i Malmö, möjlighet att ta med sig några av sina svenska musikervänner till Irak, för en konsert på Nationalteatern i Baghdad. Gänget gillade att spela tillsammans så mycket att man ville fortsätta även i Sverige när man kom tillbaka. Då föddes idén om The Baghad Sessions, en konsertserie för arabisk musik i Malmö, och bandet från Irak tog sig namnet Mazguf Ensemble och blev husband. 10 år har gått sedan dess, och Mazguf Ensemble har utvecklats till att bli mer av ett löst hållet musikerkollektiv vars medlemmar alternerar på Baghdad Sessions konserter, Och sådana har det blivit många av genom åren! minst 40 konserter har gjorts både på olika håll i Malmö och runtom i Skåne.

The Baghdad Sessions återvänder till Malmöfestivalen för tredje året, och firar tioårsjubileum med en tvåstegsraket! Första setet kl 20-21 blir ett "jubileumsset", där ett gäng musiker som varit med mycket på Baghdad Sessions genom åren spelar. Det blir fokus på musik av Jafar Alkhaffaff.  

Jafar Alkhaffaff: Oud och sång

Emma Lundbeck: Kontrabas

Nabil Kassis: Qanoun

Bader Debs: Slagverk

Allan Skrobe: Gitarr och mandola

Pär Moberg: Saxofon

Andra set kl 22-23 uppträder JIHAD DAWOD & MOZAIK ORIENT BAND Gruppen grundades 1995 av Jihad Dawod, och har specialiserat sig på att erbjuda sin publik en stor variation av arabisk musik. Till skillnad från många andra arabiska band koncentrerar de sig inte på en kultur inom den arabiska världen, utan väljer att blanda gammalt och nytt, egyptisk dansmusik och irakisk Chobi, libanesisk/palestinsk Dabke (folkdans) samt mycket mer. De vill ge alla en möjlighet att känna igen sig i deras musik. Gruppen har uppträtt på Malmöfestivalen flera gånger tidigare, senast 2018. 

Jihad Dawod: Sång 

Ali Elsajed : Keyboard

Khaldon : Keyboard och sång

Azmat Alabaad: Gitarr, oud och sång

Bader Debs : Trumset och sång

Sejf Alfragi : Slagverk

Shadi Askoul : Slagverk och sång

Dag, Tid & Plats
22:00 - 23:00, fre 9 aug.Gatuscenen
Länken har kopierats
Hitta hit