Kräftskiva med Miriam Aïda

Kräftskiva med Miriam Aïda

Musik
18:30, fre 9 aug.
Stora Scenen

Kräftskivan på Malmöfestivalen är vår käraste tradition. I år får den ett nytt karibiskt koncept med sångerskan och kulturprofilen Miriam Aïda som kapellmästare och ciceron. Miriam introducerar karibiska rytmer och ett fenomenalt band, även ett klockrent, och pilligt, vegetariskt alternativ för den som vill gå på festen men inte äter kräftor, nämligen kronärtskockan.

Ett soligt, gungigt sommarparty i kräftskivans tecken där vi injicerar studsiga och livsbejakande rytmer på låtar och melodier som många känner till - en del låtar med koppling till Malmö/Skåne, en del andra hits att sjunga med i och så snapsvisor såklart.

Med sig har Miriam ett dreamteam av musiker från Malmö och Skåne. Bakom trummorna sitter den självklara kaptenen Ola Bothzén. På piano/sång en av våra grymmaste Malmömusiker, Måns Mernsten, (Tingsek, Damn!, Helt Off). Svante Lodén på gitarr (Damn!, Timbuktu ). Sofi Hellborg, som är en hörnsten på svenska afrobeat- och afrofunk-scenen, och så Göran Abelli (Helt Off, Hellskotta, Apolonia, Faela). Den femte växeln i bandet är Emil Sjunnesson, som höjer temperaturen med energifyllt slagverk samt Ale William Sjäström på bas. 

Så här funkar det med kräftskivan:

Ta med egna kräftor, kronärtskockor och dryck och sjung in årets festival tillsammans med Miriam Aïda!

Bord som kan reserveras:

Från kl 07 finns bord på plats. Ett bord rymmer 6-9 personer, om du paxar ett bord gäller det att någon från sällskapet är på plats hela tiden. Det är tillåtet att paxa max två bord. Först till kvarn! 

Tillgänglighet:

Bord kommer även att finnas uppe på rullstolsrampen till kl 20.30.

Från Stora Scenen: 

18.30 Invigningstal: Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)

18.35 Miriam Aïda: Det blir soligt, gungigt sommarparty med både karibiska toner och snapsvisor när sångerskan tar över den kära traditionen med sitt fenomenala band.

Dag, Tid & Plats
18:30 - 20:15, fre 9 aug.Stora Scenen
Länken har kopierats
Hitta hit