Folkmusikens Queen B

Folkmusikens Queen B

En ogenerad kärleksförklaring till divan och en folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen. Folkmusikern Brita Björs drabbas av hybris och likställer sig med denna fulländade världsartist, med målet att skapa sitt eget universum och ta plats som Queen B. 

Folkmusikens Queen B är en visuell musikupplevelse som leker med idén kring folkmusikens hemvävda image och popstjärnans utmanande utstrålning. En tolkning av Beyoncés artisteri via folkliga uttryckssätt: folkmusik, folkdräkt, folkdans, allmoge. Folkvisor som berör ämnen igenkännbara från Beyoncés repertoar, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som för tankarna till en Beyoncé-kollektion, till detta ljusshow, rök och projektioner. 

En storslagen enkvinnsshow, ett musikaliskt fyrverkeri med tre bärande teman: kärlekssorg/svek, moderskap, arv/ursprung. Krocken mellan sexig popstjärna som här får bära på historia, rötter och tradition, och folkvisan som för en gångs skull får vara vräkig, sensuell och provokativ. 

En humoristisk hyllning till storhetsvansinnet som drivkraft. I nära samarbete med Tove Sahlin/Shake it Collaborations regi och koreografi, Ida Björs kostym och rekvisita, Josefin Hinders ljus och set design skapas ett självförhärligande universum, där allt får gå till överdrift. Föreställningen ges i samarbete med Malmö Stadsteater.

Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations

Idé och på scen: Brita Björs

Musik: Brita Björs

Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations

Kostym och rekvisita: Ida Björs

Ljus och set design: Josefin Hinders

Film, foto, trailer: Max Tellving

Projektioner: Alex Pacheco

Mixningskonsult: Lotta Wenglén

Folkmusikens Queen B möjliggörs med bidrag från Region Skåne, Malmö stads kulturstöd samt Konstnärsnämnden.

Information

Dag och tid:
Måndag 13 augusti 21:00-21:45HIPP, Malmö Stadsteater
Kultur & konst
Musik