Charles Unger Experience

Charles Unger Experience

Scen/Plats:

Swingtältet

Dag & Tid:

12/8 Lördag, -

Saxofonist, bandledare, kompositör och en makalös glädjespridare med ett leende som smittar alla. Spelar såväl alt, tenor som sopransax. Mycket influerad av artister som Coleman Hawkins, Lester Young, John Coltrane, Charlie Parker, Dizzy Gilespie, Miles Davis och Kenny Garrett.  Belönad med silver medaljer från Global Music Award 2016 för både Swedish Sunset och Mr. 2 AM.

"Over there" i San Francisco Bay Area är Charles Unger sedan 40 år en institution som bjuder på oförglömliga upplevelser. Spelar på Mr. Tipple’s Recording Studio, http://mrtipplessf.com varje lördag kväll.  Spelade på Les Joulins Jazz Bistro i San Francisco varje onsdag och fredag de senaste 20 åren.

Det handlar om svängig jazz och hard bop, med inslag av soul och mycket känsla. Han bjuder på såväl jazzstandards från the Great American Songbook som egna kompositioner.

Charles är en fantastisk underhållare och en person med mycket positiv energi - som han gärna delar med sig av till sin publik. Kom ut med senaste CDn ”Around the World” i september 2014 och tidigare CD "Mr. 2 AM" i maj 2011.  Har fått ett fantastiskt mottagande i Sverige.  Spelade i Båstad sommaren 2011 och 2012.  I augusti 2012, spelade även på Kristianstad/Åhus Jazz Festival och i musikalen ”The Dream of a Better Life” på Emigranternas Hus och Göteborgs Kulturfestival tillsammans med Wavemakers.  Spelade åter på Göteborgs Kulturfestival och Emigranternas Hus i augusti 2013.  För fjärde året i rad spelar Charles jazz i tältet på Malmöfestivalen.  Han har även spelat på flera olika ställen i Skåne, inkluderat Skanör, Skäret, Arild, Höganäs, Mölle och Båstad.  

Sax:  Charles Unger
Gitarr: Måns Persson
Bas: Lasse Lundström
Trummor:  P. A. Tollbom

Medverkande: Sax: Charles Unger
Gitarr: Måns Persson
Bas: Lasse Lundström
Trummor: P. A. Tollbom

Andra har också kikat på