Relationsinstitutet möter Maria Sveland

Relationsinstitutet möter Maria Sveland

Dag & Tid:

17/8 Torsdag, -

Dagens samhälle präglas av en stark tvåsamhetsnorm, trots att många människor organiserar sina relationer på andra sätt. Vilka möjligheter existerar idag? För att diskutera detta och andra relationellt komplexa frågor har alltid lika populära Relationsinstitutet bjudit in Maria Sveland, aktuell med boken Bitterfittan 2.

Relationsinstitutet har sedan 2013 utvecklat idéer om relationer utifrån filosofiska perspektiv och en medvetenhet för normer. Förutom tankearkivet på relationsinstitutet.org har institutet arrangerat publika samtal med gäster såsom Lena Andersson, Jonas Hassen Khemiri och Saga Becker. Mötet med Maria Sveland syftar inte till att hitta exakta svar eller att luska i personliga detaljer. Med utgångspunkt i Maria Svelands texter strävar vi efter att upptäcka nya perspektiv, och varför inte även för att ställa nya frågor? Samtalspartner är Simon Ceder, en av Relationsinstitutets grundare.

OBS! Begränsat antal platser. Ingång från Kalendergatan.

Maria Sveland är prisbelönt journalist och författare. Hon debuterade 2007 med romanen Bitterfittan som idag räknas som en av våra moderna klassiker. Förutom uppmärksammade krönikor och artiklar har hon sedan dess skrivit ett flertal romaner och fackböcker. I våras kom den efterlängtade uppföljaren till Bitterfittan, Bitterfittan 2 som gör upp med samhällets svartvita syn på skilsmässa. Det är en berättelse om lust, mod samt en kärleksförklaring till vänskapen.

Simon Ceder är medgrundare av Relationsinstitutet och ansvarig för de publika arrangemangen. Förutom samtalsledare på Relationsinstitutet är han även forskare i pedagogik med intresse för bland annat människas tidiga evolution. Simons intresse för relationer inkluderar flersamhet, relationsanarki, men även relationer med djur, natur och teknik.

Notera! Detta arrangemang teckenspråkstolkas.

Andra har också kikat på