Nyfiken på Folkmusikens Beyoncé?

Nyfiken på Folkmusikens Beyoncé?

Scen/Plats:

S:t Petri kyrka

Dag & Tid:

14/8 Måndag, -

Folkmusikens Beyoncé är en hejdlös kulturkrock mellan popstjärnan och knätofsen. En storslagen enkvinnsshow, ett folkmusikaliskt fyrverkeri, en ogenerad kärleksförklaring till divan. Föreställningen har inte premiär förrän 18/8 men här ges unik möjlighet att tjuvkika på utdrag av showen.

En folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen – röstekvilibrist, dansenergi, musikproduktion deluxe, ljusexplosioner, videoprojektionsfrosseri, trendsättare, sexsymbol, feminist, aktivist, underbarn, moderskap, sviken, stark, mäktig… Beyoncé har lyckats skapa sin egen världsordning där hon är drottning. Brita Björs drabbas av hybris och likställer sig med denna fulländade världsartist, med målet att skapa sitt eget universum och ta plats som Queen B.

Utgångspunkten är att analysera Beyoncés konstnärliga uttryck och omtolka utifrån traditionellt folkligt material, teman igenkännbara från Beyoncé fast sprungna ur en helt annan tid. En scenshow som inspireras av Beyoncés estetik men med utgångspunkt från folkkultur: folkmusik som arrangeras och omarbetas via electronica, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som ändå för tankarna till en Beyoncé-kollektion.

Premiär: 18 aug, Bastionen Malmö
Med stöd från: Region Skåne, Malmö stad och Konstnärsnämnden

Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations
Idé och på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym och rekvisita: Ida Björs
Ljus- och set design: Josefin Hinders Sjövall

Andra har också kikat på