200 ord för snö

200 ord för snö

Dag & Tid:

15/8 Tisdag, -

Samerna har 200 ord för snö - för dess kvalitet och egenskap, för snöns själ. På ett sätt kan man säga att Pinamackornas föreställning handlar om snö, eller rättare sagt - om alla ord som finns för snö och alla ord som saknas för kärlek.

För vad kallas kärleken till den som har lagat maten, till den leende kassören eller till tjejen som slänger sig av cykeln för att hjälpa mannen som ramlat på gatan? Vad kallar man kärleken till en bror man inte pratar med längre? Vad kallar man kärleken till en pappa som man har träffat en enda gång? Vad kallas kärleken till ett kvarter, till ett fotbollslag eller till ett land? Vad kallar man kärleken till den man älskar och sårar? Finns det en måttenhet för vad ett hjärta rymmer?

Genom musik, dans och teater gestaltas situationer där orden kommer till korta eller får en ny innebörd. För kärleken är ju så mycket mer än rosenblad och äkta hälfter. Precis som snö är mycket mer än någonting kallt och vitt som faller från himlen.

Musiken är gjord av Lars Lindquist och Fia Janninge (Billie the Vision and the Dancers), som även medverkar i föreställningen.

OBS! Begränsat antal platser. Ingång från Kalendergatan.

Medverkande: Anna Johansson, Rebecca Yates, Fia Janninge, Lars Lindquist, Emelie Trossö och Benjamin Quigley.
Manus: Emma Nordanfors och Emelie Trossö
Musik: Lars Lindquist och Fia Janninge
Scenografi, kostym & ljusdesign: Hanna Reidmar
Ljusadaption vid turné: Björn Lilja

Notera! Denna föreställning syntolkas.

Andra har också kikat på