Oslipat

Oslipat

Dag & Tid:

15/8 Tisdag, -

Malmö har förvandlats från industristad till en symbol för det nya samhällsbygget till ett slagträ i debatten.
Myllrande kosmopolitisk smältdegel, överskatta förort till Köpenhamn eller kriminellt utanförskapsområde på gränsen till nervsammanbrott? Fem komiker reder ut sina känslor inför Malmö med både innanför- och utanförperspektiv.

OBS! Begränsat antal platser. Ingång från Kalendergatan.

Nisse Hallberg har vunnit pris som Årets nykomling 2015 med motiveringen "En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen".


Moa Lundqvist hörs i podcastarna Lilla drevet och Dilan & Moa. Hon har en stil som präglas av perfekta ordval och synnerligen och överraskande reflektioner. Ångest och skit samma-attityd mixas ihop till förlösande och unik humor.

Petrina Solange har man kunnat höra i Tankesmedjan och är numera aktuell med podcasten Måndag som spelas in live i Malmö. Petrina lak och omöjlig att inte älska. Perfekta skämt. Perfekt leverans. lak och omöjlig att inte älska. Perfekta skämt. Perfekt leverans. Petrina är den sortens komiker som lyckas övervinna vilken publik som helst.

Fritte Fritzon är en av grundarna av Oslipat. Han var även med och startade podcasten AMK och är numera aktuell med den populärvetenskapliga podcasten Allt du velat veta. Fritte har ett mycket sömlöst sätt att göra humor med en strid ström av associationer och improvisationer som byggs upp av en sällan skådad allmänbildning.

Marcus Johansson är den andra grundaren av Oslipat. Marcus är komikern som med ett snett leende säger det du inte tänker. Hans ungdomliga svårmod tar sig uttryck i en spröd cynism. Lekfullhet med en djupare klangbotten.

Notera! Denna föreställning teckenspråkstolkas.

Andra har också kikat på