Icona Pop

Icona Pop

Scen/Plats:

Stora scenen

Dag & Tid:

15/8 Tisdag, -

Aino Jawo och Caroline Hjelt träffades på en fest och bestämt sig för att bilda det bästa bandet någonsin. Resultatet blev electropop-duon Icona Pop. De släppte sin första singel "Manners" 2010 och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Det stora genombrottet kom 2012 med monsterhiten ”I Love It”. Hitlåten rönte stora framgångar - särskilt i USA där singeln sålt 3 miljoner downloads. Stockholmstjejerna dominerade topplistor världen över och syntes i ett flertal tv-serier och talk-shows.

Som om det inte vore nog att nämna Icona Pops platinaförsäljning i USA som bevis på deras framgång, kan de även stoltsera med en Grammis i kategorin ”Årets nykomling” samt två P3 Guld-utmärkelser i kategorierna ”Årets låt” och ”Årets grupp”.

Efter ”I Love It” har Icona Pop haft hits i både Sverige och Internationellt med låtar som ”All Night (guldsingel i USA, platinum i Sverige), ”We Got The World” och ”Girlfriend”, vilka alla tre är låtar från deras senaste album ”This is…” (TEN, 2013).

Förra året släpptes ”Emergency” som snabbt blev en hit världen över och följdes av en förbandsturné till One Direction i USA. Lite blygsamt räknat så spelade Aino och Caroline inför fler än 1 miljon människor under den 23 gig långa turnén. Nu är duon tillbaka med en ny låt som välter klubbar och radiostationer världen över: Someone Who Can Dance.
 

Andra har också kikat på