Maia Hirasawa

Maia Hirasawa

Scen/Plats:

Posthusscenen

Dag & Tid:

14/8 Måndag, -

Maia Hirasawa är grymma melodier och finsnickrad pop!
 
Maia Hirasawa har tidigare släppt tre album på engelska i Sverige, men att det är nåt särskilt viktigt med nya albumten "Vacker och ful" som inte går att ta miste på, från de första gitarrtonerna i förstaspåret Aldrig. Aldrig är en låt som skrevs en vårdag i Sendai, Japan när Maia flyttat dit för att försöka hitta tillbaka till sig själv efter ”några extremt maxade jobbår”. Den kom att sätta tonen för hela skivan. I låtarna har Maia Hirasawa grävt bakåt i sin historia, gamla kärlekshistorier, vänner och känslor som en gång legat begravna. Ingen kan som Maia Hirasawa sjunga ”jag slåss varenda dag” och ”det är nåt fel på mig” och få det att låta som en lätt vårbris och ett löfte om en ny dag.
 
Mjukheten och den råa ärligheten i kombination för tankarna till en tidig Ted Gärdestad, även om referen-slistan inför inspelningen ljudmässigt varit Feist, Arcade Fire, Rufus Wainwright. Maia har tidigare spelat in det mesta av sin musik själv, men den här skivan är inspelad ihop med producenten Jonas Svennem (Win-hill/Losehill).
 
Om du hittar en filmisk ton i Maia Hirasawas musik är du inte fel ute. Hon bor i Stockholm men har de sen-aste åren spelat mest i Japan, och jobbar även som kompositör. Hon har gjort filmmusik, teman till teveserier och reklamfilmer.

Andra har också kikat på