Feivel

Feivel

Scen/Plats:

Gustavscenen

Dag & Tid:

11/8 Fredag, -

Efter flera år som pianist i Skilla tog Elin Hörberg artistnamnet Feivel för att få utlopp för sin egen musik. Sedan dess har hon bland annat släppt två EP:s, blivit omskriven på svenska och internationella musikbloggar, spelats på svensk och internationell radio och uppträtt med artister som Dry the River (UK), Kristian Anttila (SE) och Gregory Alan Isakov (US).

Under 2016 hördes Feivels låtar som soundtrack i Magnus och Fredrik Gerttens film ”Den Unge Zlatan” och i Discovery’s ”Ibrahimovic - Från Rosengård med mer än ett mål” och den 8 mars 2017 släppte hon albumet ”My Mind and the Thunder Sky”. Albumet kom till efter att Feivel gått igenom tre uppbrott på två år. Lärdomarna och känslorna omvandlades till de karaktäristiska och drömska men ändå medryckande låtar som utgör Feivels musik, och hon skäms inte för att blottlägga sina innersta tankar. 

Albumet mottogs väldigt bra i både svensk och utländsk media, och GAFFA Sverige skriver så här om musiken:


”Vid sidan av starkt låtskrivande låter albumet fantastiskt. Jag älskar hur vartenda närvarande instrument fyller en funktion och hur vartenda frånvarande har dito effekt genom att inte sabotera. Hur Hörberg förlitar sig på styrkan i sin egen röst och hur rösten backar upp det tilldelade förtroendet. Hur det var fullt medvetet som My Mind … släpptes på internationella kvinnodagen. Hur texterna talar direkt från hennes emotionella patos. Nu är det inte längre bara en enskild låt jag förälskat mig i. Utan i tio till. Helsåld är vad jag fortfarande är.”

Läs hela recensionen här.

Andra har också kikat på