MX01_20170714102125.jpg

Sexton nya artister släpps!

Ni trodde kanske att vi hade släppt alla artister, plockat fram solstolen och gått på semester? Inget kunde vara mer fel! Här kommer sexton nya pärlor som fyller på det redan rika musikprogrammet! 

Christine Owman
Christine Owmans musikaliska universum är drömskt och trollbindande. Den Malmöbaserade artisten har gjort sig känd för att skapa låtar där det råa och oborstade möter det suggestiva och sensuella. Med tänkvärda texter och filmprojektioner inspirerade av 1920-talets burleskscen är Christine Owman en frigörande upplevelse - inte minst live. Till Malmöfestivalen kommer hon med 2016 års album ”When On Fire” i bagaget!     

Deville
Rock, metal och stonerrock! Malmöbandet Deville kan konsten att väva ihop meckiga riff och mörka melodier med tungt sväng. Sedan starten 2004 har bandet byggt upp en trogen fanskara och gjort över 300 spelningar i Sverige, Danmark, Tyskland, England och USA! Förra året gjorde Deville sådan succé på Malmöfestivalen att de har fått äran att avsluta festivalen på Gustavscenen i år!

Dolores Haze
Med skivan ”The Haze is forever” (2015) haglade superlativen över Dolores Haze. Bandet vann kritikernas röster för sin kaxiga och vassa riot grrrl-punk och albumet belönades med en P3 Guld. I sommar är kvartetten aktuell med singeln ”White House” - en elektronisk protestsång där Donald Trump omvandlats till en bebis som får rödvin genom amningen tills han kräks!

Feivel
Efter flera år som medlem i indiebandet Skilla tog Elin Hörberg artistnamnet Feivel och slog sig in på en solokarriär 2014. Sedan dess har hon släppt flera uppskattade singlar, turnerat med engelska bandet Dry the River och haft med sin musik i Magnus och Fredrik Gerttens film ”Den Unge Zlatan”. I mars 2017 släpptes albumet ”My Mind and the Thunder Sky” som fått fin kritik för sin drömska, melankoliska och delikata pop.  

Hurula
Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare! 2014 års solodebut ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” golvade såväl kritiker som publik. På uppföljaren ”Vapen till dom hopplösa” som kom hösten 2016 fördjupar Hurula sin inslagna väg med gripande och svarta samtidsskildringar. När han beträder livescenen exploderar musiken, rakt in i publikens hjärtan!

Icona Pop
Maximal pop med maximal publikkänsla! Alla som hört och sett Icona Pop vet att det är exakt vad duon levererar! Aino Jawo och Caroline Hjelt har sedan hiten ”I love it” sålt platina i USA, fått Grammis och P3 Guld-priser och vält klubbar och radiostationer med sin beroendeframkallande electropop. De har spelat flera gånger på Malmöfestivalen och är nu äntligen tillbaka. Laddade med mer energi än någonsin och färska singeln ”GIRLS GIRLS” i sin arsenal! 

Jerry Williams
Han är en av våra största rocklegender, om inte den största! Jerry Williams har sedan han debuterade som artist 1962 byggt upp en lång och framgångsrik karriär. Hans senaste show ”Man måste få lira” har spelats för utsålda hus över hela landet. Senaste albumet ”Ghost Rider” (2015) mottogs varmt av kritikerna och visar att 75-åringen är glödhet. Jerry Williams var det stora dragplåstret på Malmöfestivalen 1986. Vi är minst sagt exalterade!  

Kräftskivan med Grus i Dojjan
De har kallats både "Kulturvandaler" och "Alla glada skitars orkester". Sedan starten 1970 är proggbandet Grus i dojjan välkända ansikten för Malmöpubliken. "Gruset" var ett av de första proggbanden i Sverige. Till Malmöfestivalen kommer de i år med en blandning av kräft- och snapsvisor, akustisk schottisrock, polka furioso och "Stormy Weather" på skånska.

Lur
Lur uppmanar till olydnad och dans. Gruppen skapar liveloopad elektronisk musik genom att spela in hemmabyggda instrument och analoga synthar som sedan moduleras med DJ-effekter och röstförvrängare. Lur är en visuell musikperformance som har uppträtt i olika former sedan 2006, på allt från Malmös underjordiska scener till New York, Havanna och Berlin!

Ossler
Han har varit gitarrist i Wilmer X, han ingår i Thåströms turnéband och han släpper musik i projektet Sällskapet. Men framför allt är Pelle Ossler en av våra finaste soloartister just nu. 2013 släppte han albumet ”Stas” som Grammisnominerades. I mars i år följdes den upp med ”Evig himmelsk fullkomning”, ett mörkt och filmiskt verk som spelades in live utan publik på Teater Galeasen i Stockholm. Storslagen rockmusik som gjord för scenen!  

Skinny Lister (uk)
Skinny Lister befinner sig någonstans mellan The Pogues punkiga folkrock och Mumford & Sons stämningsfulla countrypop. Bandet startades i Greenwich, London 2009 och var redan 2011 ett stående inslag på festivalerna i trakten. Live är sextetten kända för att få publiken att känna sig som att de festade på en pub i London med sina bästa vänner!

Sophie Zelmani
Få artister kan förena det avskalade och vackra med en brännande intensitet som Sophie Zelmani. Med enkla medel hänför hon sin publik och skapar musik där varje andetag känns som ett mindre jordskalv. Detta gäller såväl hennes äldre låtar som nya albumet ”My song”. Räkna med en stämningsfull stund där Sophie Zelmanis precisa röst vägleder publiken in i eftermiddagens sommarsol!

The Bronx (us)
Hardcorepunk med smittande rockiga harmonier. Los Angeles-bandet The Bronx är mästare på att kombinera det röjiga med det melodiösa. Sedan starten 2002 har de välsignat oss med fyra album med hårt rens samt även tre album med mariachimusik under namnet Mariachi El Bronx. 2013 uppträdde de på Malmöfestivalen och är nu tillbaka frontade av karismatiska sångaren Matt Caughthran. Kanske får vi smakprov på nytt material från kommande albumet ”BRVNX”?

True Moon
True Moon skapar svartrock för 2010-talet. Med inspiration från band som Siouxsie and the Banshees, The Sisters of Mercy och Joy Division har bandets ledarduo Karolina Engdahl och Tommy Tift (båda från Vånna Inget) hittat ett laddat och magnetiskt uttryck. Det självbetitlade debutalbumet kom hösten 2016 och är en mörk resa vars låtar bara måste upplevas live!  

Galaxi Shakedown
Det finns gott om talanger i Malmö! Under en och samma kväll visar rutinerade musikbolaget Galaxi Group upp några av stadens lokala producenter, låtskrivare och artister. Uppträder gör grymma rapparna Jagne och Sindri, vassa r&b-sångerskan Chloé Gisele, spännande albumaktuella singer/songwritern Soleil Camara och Nick Stigell. Detta får ni inte missa!

Hater
De är inte så elaka som namnet antyder. Hater gör smart gitarrbaserad indiepop om hjärtesorg, saknad och hopp. Malmöbandet startade 2016 och har redan en EP och debutalbumet ”You tried” på sitt CV. Allt färgat av sångerskan Caroline Landahls snygga röst. Alla som gillar band som Best Coast och Alvvays gör klokt i att inte missa Hater på Malmöfestivalen!   

Mer nyheter