MX01_20170622155451.jpg

Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen!

VAD ÄR COSPLAY?
Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär. 

Cosplay har med tiden blivit en seriös konstform och sport, där det går att tävla på både lokal, nationell och internationell nivå. Varje år kvalar tio av Sveriges skickligaste dräktskapare in till Cosplay-SM. Som första cosplaytävling i världen att sändas i sin helhet i TV har Cosplay-SM snabbt blivit Sveriges mest prestigefyllda tävling sen den arrangerades för första gången 2011.  Deltagarna kvalar in genom kvaltävlingar, internetomröstningar och genom Cosplay-SMs Golden Tickets system. Vi är stolta att även i år presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen där våra lokala talanger kan visa vad de går för!

På Malmöfestivalen har vi flera priskategorier; så alla är lika välkomna! Både du som är helt ny inom cosplay (detta kanske blir din första tävling?) och du som vill tävla på mer avancerad nivå. Det viktigaste är att du tycker det är roligt att vara med!

OM TÄVLINGEN
När: Lördag 12e augusti 17.30 (samling senast 14.00) på Fontänen-scenen (Raoul Wallenbergs Park, Malmö).Tävlingen sker i samarbete med Svenska Cosplayföreningen, Närcon och Kodachikai.

Du måste inte ha gjort hela din dräkt för att vara med, inte alla priskategorier är baserade på hantverk, men för att tävla om Golden Ticket till Cosplay-SM 2018 (delkval till Cosplay-SM är reglerna lite hårdare). 

Vi har tre rutinerade domare på plats. Läs mer om dem på tävlingens facebook-event. 


Läs mer och ansök hittar du här.
Ansökan stänger den 31 juli 2017. 

Mer nyheter