Årets festivalnyheter!

Årets festivalnyheter!

En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett utökat program på barnområdet och ett nytt konst- och designhäng på Hamngatan. 

Lilla Vardag 
Malmöborna Clara Sundelius och Zandra Andersson driver det sociala nätverket Lilla Vardag. Via sin blogg, podcast och instagram ger de vardagliga inblickar i Malmö. Tanken är att dokumentera livet som pågår och uppmuntra till en nyanserad bild av staden. Vi är mycket glada över att de kommer att ta över Malmöfestivalens instagram och fånga pulsen under festivalens åtta dagar. Redan i början av sommaren lägger de beslag på kontot och höjer temperaturen! 

The Beast
The Beast är en av världens största uppblåsbara hinderbanor. Tillverkad i Wondelgem i Belgien och med en total längd på 272 meter är den en utmaning utöver det vanliga. Vi är stolta att som första publika evenemang i Norden kunna presentera den i vårt program. The Beast är så stor att inte hela får plats på Stortorgets parkering där den kommer att vara placerad. Men 205 meter av hinderbanan är ändå tillräckligt för att den ska ge alla som deltagit i Toughest en match!

Far and Away med Malmö SymfoniOrkester
Dra på rymddräkten och slipa bredsvärdet. Följ med på en resa in i fantasins rike! I konserten Far and Away hyllar Malmö SymfoniOrkester science fiction och fantasy som genrer och musiken hämtas från de mest älskade filmerna, tv-serierna och spelen med rymd- och fantasytema. Orvar Säfström guidar publiken genom spännande och drömska sagoklanger från bland annat Star Wars, Avatar och Harry Potter. Sopranen Sabina Zweiacker medverkar i stämningsfulla sånger från bland annat Game Of Thrones, The Lord Of The Rings och Battlestar Galactica. Dirigent är Josef Rhedin.

Nytt hängområde på Hamngatan
De senaste två åren har Hamngatan fungerat som en mötesplats. I år kommer det att bli ett containerhäng med fokus på konst och design i samarbete med grymma aktörer som Malmö Konsthall, Moderna Museet, Malmö Konstmuseum, Malmö stadsarkiv och Skissernas Museum i Lund. Workshops anordnas där besökarna får vara med och skapa. Konstmuseet välkomnar till kollektivt skapande tillsammans med textilkonstnären Anna Nordström i en workshop där ett verk görs av återvunnen textil. Verket kommer att presenteras på Konstmuseet efter festivalen.

Utökat program på barnområdet
Barnlandet vid Lördagsplan intill Stadsbiblioteket utökas med fler programpunkter. Det blir en röd tråd av cirkus med ett spännande innehåll av cirkusskola, cirkusföreställningar och cirkusloge med utklädning. I år gästas området bland annat av kulturhuset Drömmarnas Hus, kulturföreningen Cirkusvagnen och BISAM (Bi- och insektsodling i samverkan). Programmet kommer att bjuda på allt från robotbygge och Virtual Reality-hörna till drakflygsworkshop samt att en rad idrottsföreningar ska erbjuda olika idrotter att prova på. Helt enkelt en festivaloas för barn och familjer!

Lunchkonserter på Gustavscenen
Det blir fler konserter i musikprogrammet jämfört med förra året, runt 85 artister på Stora scenen, Gustavscenen, Posthusscenen och Dansbanan, att jämföra med förra årets 75. Nytt för i år är lunchkonserter på Gustavscenen varje dag under festivalen. Samtidigt kommer programmet på Posthusscenen att minskas och ha musik under festivalens fyra första dagar. Som vanligt blir det skön stämning på Gustav Adolfs torg med härligt lunchhäng under hela veckan, fullspäckat schema på Ung scen och ungdomsområdet i Raoul Wallenbergs park, massor av artister i musiktälten och mycket mer. 

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!