MX01_20170505085213.jpg

Vårt första musiksläpp är här!

Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara: 

Henrik Berggren
Som frontfigur i Broder Daniel har Henrik Berggren gjort sig känd för sin lika gränslösa som innerliga stil där kajal och stjärnor under ögonen kombinerats med starka texter om ungdomligt svärta och skev romantik. Idag, den 5 maj, släpper han sin efterlängtade solodebut ”Wolf’s heart” och i sommar är det dags att ge sig ut i landet där Malmöfestivalen är ett givet stopp! Första singeln från albumet, ”To My Brother, Johnny”, skvallrar om stordåd och understryker Henrik Berggrens status som en av våra mest profilstarka och mytomspunna indieartister.

Eva Dahlgren
Efter nio års musikalisk tystnad återkom Eva Dahlgren 2016, med det starka, vemodigt mjuka och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset”. Albumet fick höga betyg i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend och befäste henne som en stilren artist med elegant formulerade texter och melodier. Efter ett ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet, nådde hon sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammisar och tre rockbjörnar är Eva Dahlgren en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna.

Linnea Henriksson
En stark röst med lika delar integritet och fartfylld energi. Linnea Henriksson är en artist som slagit sig in i det svenska poplandskapet på ett lika självklart som övertygande sätt. När hon inte stått på scen har hon gjort uppskattade programledarinsatser i Hallå P3 och Musikhjälpen. Under de tre år som gått sedan senaste albumet "Du söker bråk, jag kräver dans" har Linnea Henriksson låtit kreativiteten och skrivlusten få växa fram i sin egen takt. Som Linnea själv uttrycker det har hon samlat ihop sina tankar och ”kommit ikapp livet”. I början av året släpptes den efterlängtade nya singeln ”Säga mig" skriven tillsammans med Alex Sköld. 

Oskar Linnros
Grammisbelönad rappare i Snook, en av grundarna till electro- och hiphopgruppen Maskinen och komponerande producent åt artister som Veronica Maggio, Timbuktu och Seinabo Sey. Oskar Linnros har många titlar på sitt cv. Som soloartist representerar han den stilbildande och popdrivna soul som blev hans kännetecken på det sjufaldigt Grammisnominerade debutalbumet ”Vilja bli” från 2010. Uppföljaren ”Klappar och slag” (2013) blev en publik framgång och det senaste året har Oskar fortsatt sitt musikaliska utforskande. Senast på uppmärksammade samarbetet med Daniel Adams-Ray, singeln ”Sitter på en dröm”, samt låten ”Psalm för skolgårdar”. Oskar Linnros gjorde en bejublad spelning på Malmöfestivalen 2013 och förväntningarna är stora inför hans återkomst i sommar!

Mer nyheter