Vårt första musiksläpp är här!

Vårt första musiksläpp är här!

Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara: 

Henrik Berggren
Som frontfigur i Broder Daniel har Henrik Berggren gjort sig känd för sin lika gränslösa som innerliga stil där kajal och stjärnor under ögonen kombinerats med starka texter om ungdomligt svärta och skev romantik. Idag, den 5 maj, släpper han sin efterlängtade solodebut ”Wolf’s heart” och i sommar är det dags att ge sig ut i landet där Malmöfestivalen är ett givet stopp! Första singeln från albumet, ”To My Brother, Johnny”, skvallrar om stordåd och understryker Henrik Berggrens status som en av våra mest profilstarka och mytomspunna indieartister.

Eva Dahlgren
Efter nio års musikalisk tystnad återkom Eva Dahlgren 2016, med det starka, vemodigt mjuka och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset”. Albumet fick höga betyg i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend och befäste henne som en stilren artist med elegant formulerade texter och melodier. Efter ett ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet, nådde hon sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammisar och tre rockbjörnar är Eva Dahlgren en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna.

Linnea Henriksson
En stark röst med lika delar integritet och fartfylld energi. Linnea Henriksson är en artist som slagit sig in i det svenska poplandskapet på ett lika självklart som övertygande sätt. När hon inte stått på scen har hon gjort uppskattade programledarinsatser i Hallå P3 och Musikhjälpen. Under de tre år som gått sedan senaste albumet "Du söker bråk, jag kräver dans" har Linnea Henriksson låtit kreativiteten och skrivlusten få växa fram i sin egen takt. Som Linnea själv uttrycker det har hon samlat ihop sina tankar och ”kommit ikapp livet”. I början av året släpptes den efterlängtade nya singeln ”Säga mig" skriven tillsammans med Alex Sköld. 

Oskar Linnros
Grammisbelönad rappare i Snook, en av grundarna till electro- och hiphopgruppen Maskinen och komponerande producent åt artister som Veronica Maggio, Timbuktu och Seinabo Sey. Oskar Linnros har många titlar på sitt cv. Som soloartist representerar han den stilbildande och popdrivna soul som blev hans kännetecken på det sjufaldigt Grammisnominerade debutalbumet ”Vilja bli” från 2010. Uppföljaren ”Klappar och slag” (2013) blev en publik framgång och det senaste året har Oskar fortsatt sitt musikaliska utforskande. Senast på uppmärksammade samarbetet med Daniel Adams-Ray, singeln ”Sitter på en dröm”, samt låten ”Psalm för skolgårdar”. Oskar Linnros gjorde en bejublad spelning på Malmöfestivalen 2013 och förväntningarna är stora inför hans återkomst i sommar!

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!