Vårt första musiksläpp är här!

Vårt första musiksläpp är här!

Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara: 

Henrik Berggren
Som frontfigur i Broder Daniel har Henrik Berggren gjort sig känd för sin lika gränslösa som innerliga stil där kajal och stjärnor under ögonen kombinerats med starka texter om ungdomligt svärta och skev romantik. Idag, den 5 maj, släpper han sin efterlängtade solodebut ”Wolf’s heart” och i sommar är det dags att ge sig ut i landet där Malmöfestivalen är ett givet stopp! Första singeln från albumet, ”To My Brother, Johnny”, skvallrar om stordåd och understryker Henrik Berggrens status som en av våra mest profilstarka och mytomspunna indieartister.

Eva Dahlgren
Efter nio års musikalisk tystnad återkom Eva Dahlgren 2016, med det starka, vemodigt mjuka och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset”. Albumet fick höga betyg i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend och befäste henne som en stilren artist med elegant formulerade texter och melodier. Efter ett ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet, nådde hon sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammisar och tre rockbjörnar är Eva Dahlgren en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna.

Linnea Henriksson
En stark röst med lika delar integritet och fartfylld energi. Linnea Henriksson är en artist som slagit sig in i det svenska poplandskapet på ett lika självklart som övertygande sätt. När hon inte stått på scen har hon gjort uppskattade programledarinsatser i Hallå P3 och Musikhjälpen. Under de tre år som gått sedan senaste albumet "Du söker bråk, jag kräver dans" har Linnea Henriksson låtit kreativiteten och skrivlusten få växa fram i sin egen takt. Som Linnea själv uttrycker det har hon samlat ihop sina tankar och ”kommit ikapp livet”. I början av året släpptes den efterlängtade nya singeln ”Säga mig" skriven tillsammans med Alex Sköld. 

Oskar Linnros
Grammisbelönad rappare i Snook, en av grundarna till electro- och hiphopgruppen Maskinen och komponerande producent åt artister som Veronica Maggio, Timbuktu och Seinabo Sey. Oskar Linnros har många titlar på sitt cv. Som soloartist representerar han den stilbildande och popdrivna soul som blev hans kännetecken på det sjufaldigt Grammisnominerade debutalbumet ”Vilja bli” från 2010. Uppföljaren ”Klappar och slag” (2013) blev en publik framgång och det senaste året har Oskar fortsatt sitt musikaliska utforskande. Senast på uppmärksammade samarbetet med Daniel Adams-Ray, singeln ”Sitter på en dröm”, samt låten ”Psalm för skolgårdar”. Oskar Linnros gjorde en bejublad spelning på Malmöfestivalen 2013 och förväntningarna är stora inför hans återkomst i sommar!

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!