Årets matnyheter!

Årets matnyheter!

Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse. 

Foodtrucks
Ta varmt emot 12 av Skandinaviens bästa streetfood-vagnar. I år parkerar vi en karavan av foodtrucks på den norra sidan av Gustav Adolfs torg. Här finns allt från sydamerikanskt till indiskt. Tre av aktörerna erbjuder helt veganska menyer och bland vagnarna hittar vi även Malmöfavoriten Casual Street Food med en helt ny matvagn som får premiär på festivalen.

Sushi på skånska
Vi välkomnar Malmökrögaren som vann World Sushi Cup 2013. Under festivalen flyttar Saikō in på Davidshallsbron, i en kommunal kontorsvagn som byggts om till modern foodtruck. Slå dig ner på serveringen och upplev ett unikt och oväntat smakmöte mellan det skånska och japanska, mitt i festivalvimlet.

Kök på (åter)besök
Även i år välkomnar vi några av Malmös och Skånes bästa krögare och matkreatörer till festivalens myllrande kök på Gustav Adolfs torg. Malmö Cooking står som värdar för den åtta dagar långa kulinariska stafetten.

Program:
12/8 Malmö Cooking med Alexander Wugk, Titti Qvarnström och Daniel Lindgren.
13/8 Kitchen and Table på Malmö Live
14/8 Daniel Lindgren med Malmö Cooking
15/8 Bistro Stella
16/8 Wade Brown from the Pink Head Project
17/8 Raw Food House
18/8 Rebell
19/8 Pembert och Gustafsson

Kl 17.00 – 18.00 varje dag gästas kökets scen av intressanta matpersonligheter i och omkring Malmö.

Saluhall på Södertull
I år får festivalen en egen saluhall där du kan köpa med dig delikatesser till en picknick i grönskan eller på vägen hem. Här hittar du ekologiska grönsaker, honungsprodukter, sötsaker, ost, stenugnsbakat bröd och mycket mer. Öppet kl 11-21 alla dagar.

Färre tält = fler sittplatser
Stress och trängsel är dåligt för matsmältningen. Nu skapar vi fler sittplatser på torgets södra sida så att du kan äta i lugn och ro. Glada magar, glada festivalbesökare, god festival!

Mycket vegetariskt och veganskt En överväldigande majoritet av årets aktörer serverar vegetariska alternativ trots att festivalen inte längre har det som krav. Det är en glädjande nyhet! Bland serveringarna hittar vi också flera som erbjuder helt veganska rätter.

Släng tallriken och besticken tillsammans med matresterna
Vi menar det, för i år är nämligen allt engångsmaterial på festivalens serveringar komposterbart! Vid serveringarna och källsorteringarna hittar du kärl för matavfall och vi blir glada om du använder dem.

Minska matsvinnet
Visste du att hälften av all mat som köps i Europa och USA slängs i soporna? I år fortsätter festivalen att samarbeta med Malmöbaserade Rude Food. När matserveringarna stänger för dagen kommer volontärer från Rude Food att samla in mat som ska slängas, laga om det som kan lagas om och sälja i sin verksamhet. Det är inget tvång för aktörerna att vara med men många är peppade och det är vi glada för!

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!