Nu är programmet helt komplett!

Nu är programmet helt komplett!

Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!!

Arre! Arre!
På bara två år har Malmöbandet har slagit till i musiksverige som en knuten näve i luften. Förbered dig på en våg surfgitarrer, dansant punkig attityd och en throwback till 90-talets riot grrrl-scen.

Emil Jensen
En av våra mest unika och angelägna röster just nu. Äntligen återvänder han till Malmöfestivalen!

Erik Lundin
Han är Stockholms Västerorts sämst bevarade hemlis, rapparen som med vass tunga staplar hatare som nyklippt gräs och får oss att skandera "Annie Lööf, Annie, Annie Lööf”.

Miriam Bryant
Två år efter P3 Guld-nomineringen för "Push Play" flög hon likt Amors pilar rakt in i svenska folkets hjärtan. I "Så mycket bättre" lärde vi känna människan bakom rösten och hennes tolkningar har bäddat för succé.

Movits!
Den ena foten står stadigt i samtiden, den andra skuttar uppstudsigt mellan genrer och tidsepoker. Movits! texter är punkigare och råare än någonsin men charmen är intakt. Kom och bli uppviglad till dans.

Nightmen
Bandet föddes i ekot mellan Möllan och Norra Grängesbergsgatan, ur dimman av 3,5'or och TV-kvällar. Medlemmarna har rötter i Malmöakter som YAST, Terrible Feelings och MF/MB/ men Nightmen är något helt annat.

Omar Souleyman
Festsångaren från Syrien slog igenom i väst 2011 med sin remix av Björks "Crystalline" och året därpå sjöng han på Nobels fredspriskonsert. Äntligen får Malmöfestivalen ta del av hans vilt dansanta kärleksfest.


Hjärtligt välkomna till Malmöfestivalen den 12-19 augusti 2016!

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!