Nu är programmet helt komplett!

Nu är programmet helt komplett!

Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!!

Arre! Arre!
På bara två år har Malmöbandet har slagit till i musiksverige som en knuten näve i luften. Förbered dig på en våg surfgitarrer, dansant punkig attityd och en throwback till 90-talets riot grrrl-scen.

Emil Jensen
En av våra mest unika och angelägna röster just nu. Äntligen återvänder han till Malmöfestivalen!

Erik Lundin
Han är Stockholms Västerorts sämst bevarade hemlis, rapparen som med vass tunga staplar hatare som nyklippt gräs och får oss att skandera "Annie Lööf, Annie, Annie Lööf”.

Miriam Bryant
Två år efter P3 Guld-nomineringen för "Push Play" flög hon likt Amors pilar rakt in i svenska folkets hjärtan. I "Så mycket bättre" lärde vi känna människan bakom rösten och hennes tolkningar har bäddat för succé.

Movits!
Den ena foten står stadigt i samtiden, den andra skuttar uppstudsigt mellan genrer och tidsepoker. Movits! texter är punkigare och råare än någonsin men charmen är intakt. Kom och bli uppviglad till dans.

Nightmen
Bandet föddes i ekot mellan Möllan och Norra Grängesbergsgatan, ur dimman av 3,5'or och TV-kvällar. Medlemmarna har rötter i Malmöakter som YAST, Terrible Feelings och MF/MB/ men Nightmen är något helt annat.

Omar Souleyman
Festsångaren från Syrien slog igenom i väst 2011 med sin remix av Björks "Crystalline" och året därpå sjöng han på Nobels fredspriskonsert. Äntligen får Malmöfestivalen ta del av hans vilt dansanta kärleksfest.


Hjärtligt välkomna till Malmöfestivalen den 12-19 augusti 2016!

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!