Nu släpper vi mer fantastisk musik!

Nu släpper vi mer fantastisk musik!

Nu är det bara drygt en månad kvar till Malmöfestivalen 2016! Nu släpps nästan hela programmet här på vår hemsida. Dessutom har vi den stora glädjen att välkomna fler fantastiska akter till Malmöfestivalen i år. Låt oss presentera: 

Ane Brun
Senast vi såg henne på Malmöfestivalens största scen var 2014. Nu kommer den norsksvenska giganten till oss igen med en ny skiva, stor ljudbild, stort band och stora låtar.

Anna Von Hausswolff
Hennes storslagna och dramatiska uttryck har tagit ytterligare milakliv. Djupare ner i dalarna, längre in i de magiska rummen och högre upp i den nattsvarta himlen.

Danko Jones
Tjugo år. Tolv album. Över trettio transatlantiska äventyr. Den kanadensiska trion firar jubileum och slår ner med en Molotov rocktail som hotar att smälta varje exemplar av vinyl den är tryckt på.

Fatma Zidan (egy/dk)
En enastående egyptisk röst och utomordentlig artist från Kairo. Ursprungligen är hon skolad som klassisk harpist men för tio år sen bytte hon spår till klassisk sång och pop.

Francobollo
Låt sounden från Weezer, Pavement och Grandaddy krocka på motorvägen och du får Francobollo. Medlemmarna möttes i plugget i Lund, flyttade till norra London och har byggt en karriär på festivalscenerna i UK.

Iris Bergcrantz Quintet
Den unga vokalisten och kompositören Iris Bergcrantz tar vokaljazzmusik till en ny dimension. Hon har komponerat kvintettens repertoar, inspirerad av folkmusik, impressionism, 60-talsrock och jazz.

Jonas Lundqvist
Jonas Lundqvist är trummisen från Bad Cash Quartet som fick luft under vingarna när han tog steget till att bli soloartist. Enligt egen utsago är han "den sista coola vita medelklassmannen".

Kevin Morby (us)
Singer-songwritern gjorde en Dorothy och lämnade Kansas, men inte för Oz, utan först Brooklyn och sen Los Angeles. Kanske är det samma sak. En ung och begåvad låtskrivare med ett vänligt ansikte och ett komplicerat sinne.

Marit Bergman
Poplegendaren har klivit tillbaka in i rampljuset med "Molnfabriken", sitt första album på svenska. Sedan 2002 har hon tagit det svenska musiklivet med storm och inspirerat en ny generation kvinnliga artister.

Mbongwana Star (con)
Bandet bildades i Kinshasas kåkstäder, där Coco Ngambali och Theo Nzonza samlade yngre medlemmar för att skapa sin vigorösa musik. Ett massangrepp av kongolesiska rytmer, gitarrer, röster och elektronika.

Melissa Horn
Det femte albumet "Jag går nu" är en separationsskiva enligt henne själv. Men nu är återföreningen mellan Melissa Horn och Malmöfestivalen ett fantastiskt faktum efter två år isär. 

Miriam Aïda
Sångerskan är tillbaka med ny egen musik och texter av fyra brasilianska poeter. Tonerna är mättade av sol från Rio de Janeiro, afro-brasilianska rytmer, reggae, jazz, pop och en dos svensk melankoli.

Mwuana
Mwuana har skakat om hiphop-Sverige med sin unika röst och råa och ärliga texter. Med kreativitet som få fortsätter han att leverera musik som överraskar. Allting är hundra procent real.

Nicole Sabouné
Hennes musik är en galaktisk resa mellan 70-talets avskalade new wave, 80-talets postpunk och Harry Martinssons rymdepos Aniara. Det är hudnära och passionerat men lika stilrent som en stjärnbild på natthimlen.

Promoe
Looptroop-medlemmen tog hela Sverige under sina egna vingar med debuten "Svennebanan". Nu är han tillbaka med sitt sjunde album "Fult folk" som gästas av bland andra Hurula, Aleks, Rosh och Ayla Shatz.

Ryley Walker (us)
Reinkarnationen av den sanna amerikanska gitarristen, med ett kringflackande liv och en Guild D-35-gitarr som fått tåla ett antal vändor i pantbutiken.

The Sounds
I snart två decennier har Maja Ivarsson med band tagit guld i att leverera kaxig och självsäker musik som får oss att må toppen. För fjärde gången kommer de till festivalen med ett scenspråk som saknar motstycke.

Tingsek
När Magnus Tingsek ställer sig på Malmöfestivalens största scen så får vi livemusik till brädden fylld av själ och hjärta. Det är sen gammalt och lika säkert som att jorden snurrar runt solen.

Vi ses den 12-19 augusti 2016! 

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!