Vårt andra musiksläpp är här!

Vårt andra musiksläpp är här!

Barometern slår i taket när vi nu äntligen kan presentera vårt andra musiksläpp. Den 12-19 augusti står ni inför Naturkraft personifierad, Umeåbandet som försett oss med tröstande och briljant poprock i ett decennium, två DJ-regenter och en souldrottning. Ta varmt emot följande storheter:

Alberta Cross
Frontmannen Petter Ericson Stakee skapar tidlös alt-folk som transporterar dig till Kalifornien i ett andetag. Musiken bär spår av "the Band" och Neil Young.

Baskery
Trions musik bör icke förväxlas med country eller bluegrass. Med en kontrabas, en sexsträngad banjo, och en akustisk gitarr skapar systrarna Bondesson helt egna genrer som banjo punk och nordicana.

Charlie Cunningham
Storbritannien möter Sevilla i Charlie Cunninghams musik. Hans låtskrivande och gitarrspel är blommande och fyllt av intrikata melodiska svängningar som för tankarna till José González.

Cherrie
Ingen annan rör oss som Sherihan ”Cherrie” Hersi. Hon har uppmärksammats för sina duetter med Leslie Tay och Stormzy och får känslorna att svalla över svala beats.

Coasts
Kom och bli golvad av popanthems sprängfyllda med ung energi. Femmannabandet har förutspåtts som Storbritanniens nästa gigantiska band.

Deportees
Umeåbandet har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år. En perfekt kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor.

Jazz Cartier
Dubbad till ny favorit på Torontos hiphopscen och vida omtalad som “Toronto’s next big thing”. Nu är Jazz högaktuell med studiodebuten "Hotel Paranoia”.

La 33
Tolvmannabandet stammar ur Bogotas storstadsdjungel och spelar old school salsa dura med inslag av jazz och urban världsmusik, toppat med rock'n'roll-attityd. Deras version av temat till Rosa pantern är legendariskt.

Madi Banja
Han har tagit sig från Gambia till Sverige, vidare till Kalifornien och Schweiz och tillbaka till Sverige igen. Den geografiska vägen må ha varit lång, men den musikaliska är lika direkt som självklar. Inga problem.

Maja Gödicke
Göteborgskans debutalbum är ett djupt personligt mästerverk. Om du levt, om du älskat, om du förlorat så kommer du att känna igen dig i hennes musik.

Rebecca & Fiona
Musiken Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick skapar är deras egen. Senaste skivan "Beauty is Pain" har en övergripande popkänsla, utsmyckad med EDM, rave och indie. Och ett budskap om att våga gå sin egen väg.

Sharon Robinson
Leonard Cohens musikaliska parhäst sedan 30 år tillbaka, slog igenom som soloartist 2008. Bli förtrollad av hennes dovt heta röst och pyrande kombination av soul, r'n'b, folk och jazz.

Silvana Imam
Hon är stjärnan ifrån Jakobsberg, Litauen och Syrien som fått hela Sverige att älska hybrisen. Hon är för evigt en naturkraft, en prisbelönad textförfattare och en av landets absolut mäktigaste liveartister.

Sista Bossen
Malmöbandet bjuder på snabb, skränig och löjlig punk med glimten i ögat och en klump i halsen. Sista Bossen är aktuella med sin debutskiva "se upp för" som släpptes i slutet av april.

Syster Sol
Artisten från Sollentuna som berikat Sveriges reggaescen sedan hon var 17 år gammal. Hon är en av initiativtagarna till Femtastic, ständigt aktuell och med scenvana och rutin som få andra i detta land.

Titiyo
Genombrottet kom med singeln “Talking to the Man in the Moon” 1989. Med sin karaktäristiska röst och förmågan att explodera på scenen har Titiyo blivit en av Sveriges mest hyllade artister. Souldrottningen är tillbaka.

Vi ses den 12-19 augusti!

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!