Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

Vi är stolta att för första gången kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen!

Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") går ut på att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär. Cosplay har med tiden blivit en seriös konstform och sport, där det går att tävla på både lokal, nationell och internationell nivå. Varje år kvalar tio av Sveriges skickligaste dräktskapare in till Cosplay-SM.

På Malmöfestivalens tävlingar kommer det finns flera priskategorier; så alla är lika välkomna! Både du som är helt ny inom Cosplay (detta kanske blir din första tävling?), du som varit med ett tag och du som vill tävla på mer avancerad nivå. Det viktigaste är att du tycker det är roligt att vara med!

OM TÄVLINGEN

När: 17 augusti kl. 20.00 (samling senast 17.00) i Fontänen (Raoul Wallenbergs Park).
Tävlingen sker i samarbete med Svenska Cosplayföreningen och Närcon.

Du måste inte ha gjort hela din dräkt för att delta (alla priskategorier är inte baserade på hantverk) men för att tävla om Golden Ticket (delkval till Cosplay-SM) är reglerna lite hårdare.

Vi har tre rutinerade domare på plats. Läs mer om dem på tävlingens Facebook-event.

Mer info och anmälan hittar du här.
Skicka in din ansökan senast den 31 JULI 2016.

Mer nyheter

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  Vill du ha en mat- eller marknadsplats på årets Malmöfestival? Skicka in din ansökan till oss före den 31 mars! 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds… Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan! Läs mer här om hur du gör. Intresseanmälan som… Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!