Vårt första musiksläpp är här!

Vårt första musiksläpp är här!

Den 12-19 augusti är det dags igen! Med mindre än hundra dagar kvar till den trettioandra festivalen i ordningen är det nu äntligen dags för oss att presentera de första musikakterna! Vännerna i festivalteamet har bokat ett fantastiskt program till scenerna. Ta varmt emot följande artister:

Amanda Bergman
Sångerskan från hyllade bandet Amason släppte i februari sitt debutalbum som soloartist. Bergmans sammetslena röst, uppriktiga texter och noggrant hopsnickrade popmelodier kommer ta Posthusplatsen med storm i sommar!

At The Gates
Från Göteborg kommer ett av de största och mest inflytelserika death metal-banden någonsin. Ta varmt emot At The Gates!   

Dungen
Dungens sound är minst sagt unikt! Här ryms tydliga influenser från 60- och 70-talets psykedeliska och progressiva rockscen blandat med modern jazz och indie. Snart på en Posthusscen nära dig!

Jake Bugg (UK)
Jake Bugg är en av de hetaste unga engelska artisterna just nu. Till Malmöfestivalen kommer Nottingham-sonen med sitt första albumsläpp på tre år färskt i bagaget!

Linda Pira
Linda Pira spelade sist på Malmöfestivalens stora trettioårsjubileum 2014. Nu är den prisbelönta hiphop-drottningen äntligen tillbaka på Sveriges största festival och ingen är gladare än vi!

Sabina Ddumba
En av Sveriges mest omtalade nya stjärnor. Singeln Effortless sålde platina förra året och på P3 Guld-galan i januari 2016 utsågs hon till årets nykomling. Med en perfekt blandning av pop och soul intar Sabina Ddumba Stora Scenen i sommar!

Susanne Sundfør (NO)
En av Norges främsta musikexporter på många år. Susanne Sundfør är storartad elektronica med inslag av jazz, pop och klassisk musik.

Wolfmother (AUS)
Det är inte för inte som det australienska hårdrocksbandet liknas vid både Led Zeppelin och Black Sabbath. Sedan bejublade albumdebuten 2005 har Wolfmother spelat på flera av världens största festivaler och bl a delat scen med storheter som AC/DC och Aerosmith. I år är det vår tur! 

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!