Ansökan mat & marknad 2016

Ansökan mat & marknad 2016

Vill du ha ett mat- eller marknadsstånd på Skandinaviens största festival? Ansökan stängdes den 6 april men det går fortfarande bra att göra en intresseanmälan!

12-19 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt Malmöfestivalen. Sedan 1985 har Malmöfestivalen varit ett lika givet inslag i Malmö som nubben har varit till kräftan. Besökarna har blivit bortskämda med världskända artister, fantastiska konstinstallationer, livliga kräftkalas, svettiga danstävlingar, intensiva debatter, stilrena modevisningar, väldoftande matstånd och inte minst miljontals oväntade möten.

Med åren har Malmöfestivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på över 30 scener/spelplatser mitt i centrala Malmö. Allt helt gratis för besökarna som dessutom kunde välja och vraka bland utbudet från över 80 matserveringar och 70 marknadsförsäljare. Vår attitydundersökning visar att besökarna är mycket nöjda! 89 % av de tillfrågade ger minst 4 av 5 i helhetsbetyg för festivalen vilket är ett fantastiskt fint resultat. Vill du vara med och hjälpa oss behålla våra nöjda besökare och erbjuda hungriga festivalbesökare smaker och dofter från världens alla hörn eller fantastiska prylar att köpa? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

Malmöfestivalen är en mångsidig festival som lockar alla typer av besökare. Därför ska maten ha något att erbjuda alla. Har du något som är annorlunda, unikt eller extra spännande så finns det en chans att just du blir en ny favorit. Använder du råvaror som är ekologiska eller Fairtrade ökar dina chanser att få en plats, och har du dessutom en prisvärd meny med mycket vegetariskt så har du stor chans att vinna Malmöfestivalens hjärta.

Krav och rekommendationer - mat

Som miljödiplomerad festival har Malmöfestivalen krav som du måste följa:

Inget stilla vatten till försäljning (oavsett om vattnet kommer från burk, flaska eller kran) Minst en smakportion för max 30 kr/st, maträtt och pris ska vara tydligt angivet på menyn Eget avfall ska källsorteras och du ska vara med i Malmöfestivalens avfallshanteringsprogram Mjölk och socker som används ska vara ekologiskt Kaffe och te som serveras ska vara ekologiskt och/eller Fairtrade Alla rengöringsprodukter som används ska vara miljömärkta Engångsartiklar ska vara komposterbara Fisk och skaldjur från överfiskade bestånd får ej säljas. Malmöfestivalen har rätt att kräva och få dokumentation som styrker ursprung. Se Världsnaturfondens lista för mer information om vilka arter som är tillåtna.

Malmöfestivalen uppmanar:

Ha ekologiska, Fairtrade- och KRAV-märkta produkter Nyttja miljövänliga transportmedel Drick kranvatten Sortera ditt avfall Släck ljuset efter dig Undvika standbyläge på teknisk utrustning Välja vegetariska alternativ Köp bara det du behöver

 

Intresseanmälan 2016:

Rodrigo Lopez Calderon: rodrigo.lopez-calderon@malmo.se.

Viktiga dokument:

- Bestämmelser för försäljningsplats mat 2016

- Miljöförvaltningens anvisningar 2016

Krav och rekommendationer – marknad

Malmöfestivalen söker särskilt efter dig med unika, spännande och ovanliga produkter. Ekologiska, Fairtrade och KRAV-märkta produkter gillas av besökarna och gör Malmöfestivalen mer intresserad av din ansökan.

Som miljödiplomerad festival har Malmöfestivalen krav som du måste följa:

Inget stilla vatten till försäljning (oavsett om vattnet kommer från burk, flaska eller kran) Mjölk och socker som används ska vara ekologiskt Kaffe och te som serveras ska vara ekologiskt och/eller Fairtrade Alla rengöringsprodukter som används ska vara miljömärkta Engångsartiklar ska vara komposterbara Eget avfall ska källsorteras och du ska vara med i Malmöfestivalens avfallshanteringsprogram

Intresseanmälan 2016:

Annette Johannesson: annette.johannesson@malmo.se

Viktiga dokument:

- Bestämmelser för försäljningsplats marknad 2016

Tilldelning av plats mat & marknad

Det finns ingen förtur till platserna så alla sökande - nya som gamla - har lika stor chans. Ansökningar behandlas lika oavsett hur snabbt eller sent inom ansökningstiden de kommer in. Ansökningstiden gick ut den 6 april 2016.

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!