MX01_20150729093333.jpg

Ge dina avlagda plagg nytt liv som monster!

Visst vill du bidra till att alla barn får bli monster under Malmöfestivalen? Samla ihop kläder som du tänkt slänga och lämna dem till Humana Second hand. Vid Triangelstationens norra upp- och nedgång finns en speciell insamlingscontainer där du fram till festivalen kan lämna plagg och andra textilier!

Under hela Malmöfestivalen håller det chilenska konstkollektivet 12-na i Yomonstro-workshops på Barnlandet. För att alla barn då ska ha möjlighet att göra sin egen monstermask behöver vi nu hjälpas åt att samla in ett halvt ton med kläder. Tillsammans tar vi något gammalt och till synes förbrukat och ger det nytt liv!

Yomonstro bygger på tanken att vi genom att skapa en mask, ett alter ego, kan närma oss det främmande från en ny och mer positiv vinkel. Kretsloppstanken är central: Att ta något gammalt och till synes förbrukat, och ge det nytt liv.

Design- och artistkollektivet 12-na beskriver sig själva såhär: ”En kreativ plattform som med utgångspunkt i återvinning skapat projekt och uttryck i form av kläder, installationer, filmer och workshops, samtidigt som vi ständigt är öppna för samarbete med lokalsamhället och dialog med andra konstnärer.”

Mer nyheter