Kulturinstitutionerna flyttar hem till oss!

Kulturinstitutionerna flyttar hem till oss!

Nu kan vi stolt avslöja ett nära samarbete med stadens främsta kulturinstitutioner till årets festival. Malmö Opera förvandlar Stortorget till sin salong. Skånes Dansteater bjuder upp Malmöborna till interaktiv dans på stadens gator. Moderna Museet låter färgen droppa, explodera, kastas, smetas och rullas ut i ett gallerirum på Gustav Adolfs torg. Och Malmö Stadsteater framför sånger ur Tolvskillingsoperan. Allt händer hemma hos oss den 14-21 augusti!

Malmö Opera <3 Stortorget
För första gången presenterar Malmöfestivalen en helaftons operaföreställning på Stora scenen!

Söndagen den 16/8 kl 20.00 framförs musiken ur Tjajkovskijs bedövande vackra, underbart romantiska och ryskt sorgliga opera ”Eugen Onegin”. Malmö Operaorkester och Malmö Operakör leds av dirigenten Robert Reimer. Huvudrollerna sjungs av bland andra Vladislav Sulimsky, känd från Mariinskyoperan i St Petersburg och världssopranen Sabina Cvilak som bland annat sjungit med Placido Domingo och Andrea Boccelli. Till sångaradeln sällar sig också Malmö Operas egna stjärnor Bengt Krantz och Emma Lyrén.

”Eugen Onegin” är den storslagna finalen på en heldag i operans tecken. Vi rullar ut en gräsmatta och förvandlar torget till en perfekt plats för picknick.


Malmös gator <3 Skånes Dansteater
Äntligen medverkar Skånes Dansteater på Malmöfestivalen igen. Nu har de bjudit in kollegor från andra sidan jordklotet för att förvandla Malmös gator till ett sprakande dansäventyr. Tillsammans med den australiensiska duon pvi collective bjuder de upp till en danspromenad genom Malmö i föreställningen ”deviator”, en rebelliskt lekfull och interaktiv dansupplevelse, som förvandlar Malmö till en lekplats.


Moderna Museet <3 Gustav Adolfs torg
Actionpaintingbabysplash! Succén från i vintras återuppstår nu i ny form på festivalen. I Moderna Museets gallerirum på Gustav Adolfs torg visas actioninspirerad konst parallellt med olika workshops där bebisar, barn och vuxna på olika sätt kan gå loss med färg på väggar, golv och sig själva. Färgen kommer att droppa, explodera, kastas, smetas och rullas fram inne i utställningen.


Malmöfestivalen <3 Malmö Stadsteater
Malmö Stadsteater bjuder på sånger ur sin uppsättning av Tolvskillingsoperan som har premiär på Hipp den 25 september. I denna nytagning är Bertolt Brechts och Kurt Weills föreställning förlagd till ett postapokalyptiskt Malmö år 2044.

Samt… Unga Teaterns pedagoger genomför teaterworkshops för och med festivalens alla små på Barnlandet.

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!