Kulturinstitutionerna flyttar hem till oss!

Kulturinstitutionerna flyttar hem till oss!

Nu kan vi stolt avslöja ett nära samarbete med stadens främsta kulturinstitutioner till årets festival. Malmö Opera förvandlar Stortorget till sin salong. Skånes Dansteater bjuder upp Malmöborna till interaktiv dans på stadens gator. Moderna Museet låter färgen droppa, explodera, kastas, smetas och rullas ut i ett gallerirum på Gustav Adolfs torg. Och Malmö Stadsteater framför sånger ur Tolvskillingsoperan. Allt händer hemma hos oss den 14-21 augusti!

Malmö Opera <3 Stortorget
För första gången presenterar Malmöfestivalen en helaftons operaföreställning på Stora scenen!

Söndagen den 16/8 kl 20.00 framförs musiken ur Tjajkovskijs bedövande vackra, underbart romantiska och ryskt sorgliga opera ”Eugen Onegin”. Malmö Operaorkester och Malmö Operakör leds av dirigenten Robert Reimer. Huvudrollerna sjungs av bland andra Vladislav Sulimsky, känd från Mariinskyoperan i St Petersburg och världssopranen Sabina Cvilak som bland annat sjungit med Placido Domingo och Andrea Boccelli. Till sångaradeln sällar sig också Malmö Operas egna stjärnor Bengt Krantz och Emma Lyrén.

”Eugen Onegin” är den storslagna finalen på en heldag i operans tecken. Vi rullar ut en gräsmatta och förvandlar torget till en perfekt plats för picknick.


Malmös gator <3 Skånes Dansteater
Äntligen medverkar Skånes Dansteater på Malmöfestivalen igen. Nu har de bjudit in kollegor från andra sidan jordklotet för att förvandla Malmös gator till ett sprakande dansäventyr. Tillsammans med den australiensiska duon pvi collective bjuder de upp till en danspromenad genom Malmö i föreställningen ”deviator”, en rebelliskt lekfull och interaktiv dansupplevelse, som förvandlar Malmö till en lekplats.


Moderna Museet <3 Gustav Adolfs torg
Actionpaintingbabysplash! Succén från i vintras återuppstår nu i ny form på festivalen. I Moderna Museets gallerirum på Gustav Adolfs torg visas actioninspirerad konst parallellt med olika workshops där bebisar, barn och vuxna på olika sätt kan gå loss med färg på väggar, golv och sig själva. Färgen kommer att droppa, explodera, kastas, smetas och rullas fram inne i utställningen.


Malmöfestivalen <3 Malmö Stadsteater
Malmö Stadsteater bjuder på sånger ur sin uppsättning av Tolvskillingsoperan som har premiär på Hipp den 25 september. I denna nytagning är Bertolt Brechts och Kurt Weills föreställning förlagd till ett postapokalyptiskt Malmö år 2044.

Samt… Unga Teaterns pedagoger genomför teaterworkshops för och med festivalens alla små på Barnlandet.

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!