MX01_20150722090655.jpg

Kulturinstitutionerna flyttar hem till oss!

Nu kan vi stolt avslöja ett nära samarbete med stadens främsta kulturinstitutioner till årets festival. Malmö Opera förvandlar Stortorget till sin salong. Skånes Dansteater bjuder upp Malmöborna till interaktiv dans på stadens gator. Moderna Museet låter färgen droppa, explodera, kastas, smetas och rullas ut i ett gallerirum på Gustav Adolfs torg. Och Malmö Stadsteater framför sånger ur Tolvskillingsoperan. Allt händer hemma hos oss den 14-21 augusti!

Malmö Opera <3 Stortorget
För första gången presenterar Malmöfestivalen en helaftons operaföreställning på Stora scenen!

Söndagen den 16/8 kl 20.00 framförs musiken ur Tjajkovskijs bedövande vackra, underbart romantiska och ryskt sorgliga opera ”Eugen Onegin”. Malmö Operaorkester och Malmö Operakör leds av dirigenten Robert Reimer. Huvudrollerna sjungs av bland andra Vladislav Sulimsky, känd från Mariinskyoperan i St Petersburg och världssopranen Sabina Cvilak som bland annat sjungit med Placido Domingo och Andrea Boccelli. Till sångaradeln sällar sig också Malmö Operas egna stjärnor Bengt Krantz och Emma Lyrén.

”Eugen Onegin” är den storslagna finalen på en heldag i operans tecken. Vi rullar ut en gräsmatta och förvandlar torget till en perfekt plats för picknick.


Malmös gator <3 Skånes Dansteater
Äntligen medverkar Skånes Dansteater på Malmöfestivalen igen. Nu har de bjudit in kollegor från andra sidan jordklotet för att förvandla Malmös gator till ett sprakande dansäventyr. Tillsammans med den australiensiska duon pvi collective bjuder de upp till en danspromenad genom Malmö i föreställningen ”deviator”, en rebelliskt lekfull och interaktiv dansupplevelse, som förvandlar Malmö till en lekplats.


Moderna Museet <3 Gustav Adolfs torg
Actionpaintingbabysplash! Succén från i vintras återuppstår nu i ny form på festivalen. I Moderna Museets gallerirum på Gustav Adolfs torg visas actioninspirerad konst parallellt med olika workshops där bebisar, barn och vuxna på olika sätt kan gå loss med färg på väggar, golv och sig själva. Färgen kommer att droppa, explodera, kastas, smetas och rullas fram inne i utställningen.


Malmöfestivalen <3 Malmö Stadsteater
Malmö Stadsteater bjuder på sånger ur sin uppsättning av Tolvskillingsoperan som har premiär på Hipp den 25 september. I denna nytagning är Bertolt Brechts och Kurt Weills föreställning förlagd till ett postapokalyptiskt Malmö år 2044.

Samt… Unga Teaterns pedagoger genomför teaterworkshops för och med festivalens alla små på Barnlandet.

Mer nyheter