Här är vårt sista musiksläpp!

Här är vårt sista musiksläpp!

Nu börjar det närma sig. Det är mindre än en månad kvar tills vi förvandlar Malmö till Världens största hemmafest! Den 14-21 augusti har vi den oerhörda glädjen att välkomna dessa 18 akter till Malmöfestivalens scener. Nu är musikprogrammet i stort sett komplett och det här är de sista artisterna vi avslöjar innan festligheterna brakar loss. 

Beatrice Eli
En av Sveriges mest lovordade artister som respektlöst blandar musikaliska referenser med varandra. Hennes pop är beatbaserad och känslosam, ärlig och självutlämnande, hård och melodiös.

Björns Vänner
Rockbandet från Malmö med texter som präglas av stora känslor kring smala perspektiv. Självironi, -ömkan, -utlämning samt en del humor för balansens skull. 

Bob Hund
Dessa skånska legendarer är nyckfulla och oförutsägbara på alla punkter utom en; de levererar alltid på scen. Tillsammans skapar Bob Hund en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet.

Bombus
Sprungna ur Göteborgs underground-scen med en unik stil av metal utan skitsnack och hårdrock serverad med punk på toppen. 

Gipo Music
Girl Power Music. Upplev tankar, reflektioner och musik från projektet med tolv skånska tjejer mellan 15-20 år som spelat in en skiva tillsammans i Irya's Playgrounds studio på Mejeriet i Lund.

Hey Elbow
Udda och suggestiv popmusik där ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer. Flygelhornet tar lika mycket plats som sången, trummorna och de elektroniska ljuden.

Joel Alme
 "Den här kvällen finns ju bara nu", sjunger göteborgaren på sitt hyllade album "Flyktligan". Ta tillvara på varje sekund av dessa personliga pärlor om arbetarklass, Joels uppväxt och familj.

John De Sohn
Med sina super-hits ”Dance Our Tears Away”, ”Under The Sun” och ”Wild Roses” har han blivit en självklar del av den svenska house-scenen.

Joy
Det finns ingen hejd på Joy M’batha. Och ingen bör någonsin stoppa henne. Musiken är plastig lyx, överdrifter, rap på ett helt nytt sätt och en kombination mellan Malmö, Sydafrika och Stehag.

La Chiva Gantiva
Ett bubblande potpurri av Latin funk, afrobeat, rock, jazzigt blås och rap på esperanto. Bandet har förfört Roskilde, Wiens Jazzfestival och scener i Australien. Nu är det vår tur!

Lasse Berggrensson & Grandfathers
Bandet bjuder på en en allsångskonsert med häfte och melodikryss till publiken i samband med att Hemmets Veckotidning har SM-final i korsord.

Maskinen
Frej Larsson och Herbert Munkhammar har drivit på sitt segertåg genom Sverige sedan 2007 och skriver alldeles övermäktig elektro och hiphop som bara de kan. 

Satanic Surfers
Punkbandet från Lund gör i år sin första återföreningsturné på över tio år. De slog igenom  med EP:n "Skate to hell" och var ett av Sveriges största band i sin genre på 90-talet. 

Stella Lugosi
Malmös främsta körestradörer gör sommarens enda Malmöspelning på festivalen. Vi utlovas hårt och mjukt, svart och vitt, änglalikt och suggestivt, harpa och lite av 90-talets Amerika.

Terrible Feelings
Malmöbandet som delar medlemmar med Hurula och har kopplingar till Sista Sekunden. Senaste albumet består av deppig och melodiös rock som når djupt in ens hjärta.

Viktor Olsson
Han spås en lysande framtid som låtskrivare och artist. Västkustpopen på debutalbumet "Stenungsund" spelades in med Tobias Fröberg och Peter Morén som producenter och bollplank.

Väg
Stockholmsbandet är oerhörda mängder Söderkultur, som i stadsdelen. Och lika oerhörda mängder rock på svenska, inspelat och producerat med vänner från TSOOL, Shout Out Louds m.fl. 

Weeping Willows
Det har gått över 20 år sedan bandet bildades. I år summerades deras låtskatt på det fullmatade dubbelalbumet "Broken Promise Land Revisited". Nu får även Malmöpubliken återvända till de brustna löftenas land för en stund.

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!