MX01_20150714220149.jpg

Här är vårt sista musiksläpp!

Nu börjar det närma sig. Det är mindre än en månad kvar tills vi förvandlar Malmö till Världens största hemmafest! Den 14-21 augusti har vi den oerhörda glädjen att välkomna dessa 18 akter till Malmöfestivalens scener. Nu är musikprogrammet i stort sett komplett och det här är de sista artisterna vi avslöjar innan festligheterna brakar loss. 

Beatrice Eli
En av Sveriges mest lovordade artister som respektlöst blandar musikaliska referenser med varandra. Hennes pop är beatbaserad och känslosam, ärlig och självutlämnande, hård och melodiös.

Björns Vänner
Rockbandet från Malmö med texter som präglas av stora känslor kring smala perspektiv. Självironi, -ömkan, -utlämning samt en del humor för balansens skull. 

Bob Hund
Dessa skånska legendarer är nyckfulla och oförutsägbara på alla punkter utom en; de levererar alltid på scen. Tillsammans skapar Bob Hund en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet.

Bombus
Sprungna ur Göteborgs underground-scen med en unik stil av metal utan skitsnack och hårdrock serverad med punk på toppen. 

Gipo Music
Girl Power Music. Upplev tankar, reflektioner och musik från projektet med tolv skånska tjejer mellan 15-20 år som spelat in en skiva tillsammans i Irya's Playgrounds studio på Mejeriet i Lund.

Hey Elbow
Udda och suggestiv popmusik där ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer. Flygelhornet tar lika mycket plats som sången, trummorna och de elektroniska ljuden.

Joel Alme
 "Den här kvällen finns ju bara nu", sjunger göteborgaren på sitt hyllade album "Flyktligan". Ta tillvara på varje sekund av dessa personliga pärlor om arbetarklass, Joels uppväxt och familj.

John De Sohn
Med sina super-hits ”Dance Our Tears Away”, ”Under The Sun” och ”Wild Roses” har han blivit en självklar del av den svenska house-scenen.

Joy
Det finns ingen hejd på Joy M’batha. Och ingen bör någonsin stoppa henne. Musiken är plastig lyx, överdrifter, rap på ett helt nytt sätt och en kombination mellan Malmö, Sydafrika och Stehag.

La Chiva Gantiva
Ett bubblande potpurri av Latin funk, afrobeat, rock, jazzigt blås och rap på esperanto. Bandet har förfört Roskilde, Wiens Jazzfestival och scener i Australien. Nu är det vår tur!

Lasse Berggrensson & Grandfathers
Bandet bjuder på en en allsångskonsert med häfte och melodikryss till publiken i samband med att Hemmets Veckotidning har SM-final i korsord.

Maskinen
Frej Larsson och Herbert Munkhammar har drivit på sitt segertåg genom Sverige sedan 2007 och skriver alldeles övermäktig elektro och hiphop som bara de kan. 

Satanic Surfers
Punkbandet från Lund gör i år sin första återföreningsturné på över tio år. De slog igenom  med EP:n "Skate to hell" och var ett av Sveriges största band i sin genre på 90-talet. 

Stella Lugosi
Malmös främsta körestradörer gör sommarens enda Malmöspelning på festivalen. Vi utlovas hårt och mjukt, svart och vitt, änglalikt och suggestivt, harpa och lite av 90-talets Amerika.

Terrible Feelings
Malmöbandet som delar medlemmar med Hurula och har kopplingar till Sista Sekunden. Senaste albumet består av deppig och melodiös rock som når djupt in ens hjärta.

Viktor Olsson
Han spås en lysande framtid som låtskrivare och artist. Västkustpopen på debutalbumet "Stenungsund" spelades in med Tobias Fröberg och Peter Morén som producenter och bollplank.

Väg
Stockholmsbandet är oerhörda mängder Söderkultur, som i stadsdelen. Och lika oerhörda mängder rock på svenska, inspelat och producerat med vänner från TSOOL, Shout Out Louds m.fl. 

Weeping Willows
Det har gått över 20 år sedan bandet bildades. I år summerades deras låtskatt på det fullmatade dubbelalbumet "Broken Promise Land Revisited". Nu får även Malmöpubliken återvända till de brustna löftenas land för en stund.

Mer nyheter