Här är vårt sista musiksläpp!

Här är vårt sista musiksläpp!

Nu börjar det närma sig. Det är mindre än en månad kvar tills vi förvandlar Malmö till Världens största hemmafest! Den 14-21 augusti har vi den oerhörda glädjen att välkomna dessa 18 akter till Malmöfestivalens scener. Nu är musikprogrammet i stort sett komplett och det här är de sista artisterna vi avslöjar innan festligheterna brakar loss. 

Beatrice Eli
En av Sveriges mest lovordade artister som respektlöst blandar musikaliska referenser med varandra. Hennes pop är beatbaserad och känslosam, ärlig och självutlämnande, hård och melodiös.

Björns Vänner
Rockbandet från Malmö med texter som präglas av stora känslor kring smala perspektiv. Självironi, -ömkan, -utlämning samt en del humor för balansens skull. 

Bob Hund
Dessa skånska legendarer är nyckfulla och oförutsägbara på alla punkter utom en; de levererar alltid på scen. Tillsammans skapar Bob Hund en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet.

Bombus
Sprungna ur Göteborgs underground-scen med en unik stil av metal utan skitsnack och hårdrock serverad med punk på toppen. 

Gipo Music
Girl Power Music. Upplev tankar, reflektioner och musik från projektet med tolv skånska tjejer mellan 15-20 år som spelat in en skiva tillsammans i Irya's Playgrounds studio på Mejeriet i Lund.

Hey Elbow
Udda och suggestiv popmusik där ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer. Flygelhornet tar lika mycket plats som sången, trummorna och de elektroniska ljuden.

Joel Alme
 "Den här kvällen finns ju bara nu", sjunger göteborgaren på sitt hyllade album "Flyktligan". Ta tillvara på varje sekund av dessa personliga pärlor om arbetarklass, Joels uppväxt och familj.

John De Sohn
Med sina super-hits ”Dance Our Tears Away”, ”Under The Sun” och ”Wild Roses” har han blivit en självklar del av den svenska house-scenen.

Joy
Det finns ingen hejd på Joy M’batha. Och ingen bör någonsin stoppa henne. Musiken är plastig lyx, överdrifter, rap på ett helt nytt sätt och en kombination mellan Malmö, Sydafrika och Stehag.

La Chiva Gantiva
Ett bubblande potpurri av Latin funk, afrobeat, rock, jazzigt blås och rap på esperanto. Bandet har förfört Roskilde, Wiens Jazzfestival och scener i Australien. Nu är det vår tur!

Lasse Berggrensson & Grandfathers
Bandet bjuder på en en allsångskonsert med häfte och melodikryss till publiken i samband med att Hemmets Veckotidning har SM-final i korsord.

Maskinen
Frej Larsson och Herbert Munkhammar har drivit på sitt segertåg genom Sverige sedan 2007 och skriver alldeles övermäktig elektro och hiphop som bara de kan. 

Satanic Surfers
Punkbandet från Lund gör i år sin första återföreningsturné på över tio år. De slog igenom  med EP:n "Skate to hell" och var ett av Sveriges största band i sin genre på 90-talet. 

Stella Lugosi
Malmös främsta körestradörer gör sommarens enda Malmöspelning på festivalen. Vi utlovas hårt och mjukt, svart och vitt, änglalikt och suggestivt, harpa och lite av 90-talets Amerika.

Terrible Feelings
Malmöbandet som delar medlemmar med Hurula och har kopplingar till Sista Sekunden. Senaste albumet består av deppig och melodiös rock som når djupt in ens hjärta.

Viktor Olsson
Han spås en lysande framtid som låtskrivare och artist. Västkustpopen på debutalbumet "Stenungsund" spelades in med Tobias Fröberg och Peter Morén som producenter och bollplank.

Väg
Stockholmsbandet är oerhörda mängder Söderkultur, som i stadsdelen. Och lika oerhörda mängder rock på svenska, inspelat och producerat med vänner från TSOOL, Shout Out Louds m.fl. 

Weeping Willows
Det har gått över 20 år sedan bandet bildades. I år summerades deras låtskatt på det fullmatade dubbelalbumet "Broken Promise Land Revisited". Nu får även Malmöpubliken återvända till de brustna löftenas land för en stund.

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!