MX01_20150708093038.jpg

Nu är årets program här!

Den 14-21 augusti är du så innerligt hjärtligt välkommen till Malmös största hemmafest, den trettioförsta upplagan av Malmöfestivalen. Med enorm glädje presenterar vi nu 18 nya musikakter och ja, faktiskt nästan hela vårt program!

Stormvarning - en konsert för klimatfrågans skull
Vi är den första generationen som riktigt förstår vidden av hur vi har påverkat den här planeten. Och den sista som har chans att vända utvecklingen. Genom ett musikaliskt upprop med en serie konserter och evenemang har den ideella organisationen Stormvarning förmedlat kunskap om klimatfrågan runt om i landet. Den 19 augusti kommer Stormvarning till Malmöfestivalen och Posthusscenen tillsammans med ett antal kunniga talare och en stor del av den svenska artisteliten. 

Medverkande artister: Titiyo, Rebecka Törnqvist, Little Jinder, Magnus Carlson (Weeping Willows), Loney Dear, Isabella Lundgren, Bo Sundström (Bo Kaspers), Goran Kajfes, Nino Ramsby. Liveband lett av Carl Bagge. 

Talare: Thomas Sterner Professor vid Göteborgs Universitet i Miljöekonomi och medförfattare IPCC, Markku Rummukainen i grunden meteorolog som är verksam som professor i klimatologi vid Lunds universitet. Soledad Pinero Misa Social entreprenör och driver bland annat Retoy & Carin Nilsson Forskare och forskningskoordinator vid centrum för miljö- och klimatforskning Lunds universitet. 

Rock Stage - ny scen på Bastionen Vänersborg
En av årets nyheter är scenen Rock Stage på Bastionen Vänersborg vid kanalen. Platsen blir ett naturligt och lockande område för alla rockers. Under veckan serveras det rocklunch och bjuds på aktiviteter som Beer pong-turnering och andra tävlingar, rock- och metal-DJ:s och givetvis massor med livemusik! Rock Stage täcker in allt från skitig, punkig röjrock till progressiv, melodisk metal.  

Ta varmt emot 18 nya musikakter:

Abalone Dots
Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman skapar vacker americana med inslag av folkmusik, visa och en stor portion samhällsengagemang i texterna. 

Bräkne-Hoby
Ett litet kustsamhälle i Blekinge, men framförallt namnet på Lars Lindquists (från Billie The Vision & The Dancers) nya projekt. Pop på svenska när den är som bäst.  

Gogol Bordello
Ukraina, New York eller hela världen? Gogol Bordellos ursprung är både svårförklarat och helt irrelevant. Bandets så kallade gypsy-punk är rebellisk musik med romska referenser och otroligt mycket mer.

Ethiocolor
Elva musiker och dansare illustrerar Etiopiens mångfald av språk, människor och kultur. Att se Ethiocolor live är helt enkelt enormt coolt och tämligen unikt. Om det är alla överens.

I’m Kingfisher
Spretig, kritikerrosad americana med stor dronekärlek. Det är på scenen som de suggestiva låtarna, i samma skola som Damien Jurado, M. Ward och Jason Molina, kommer till sin fulla rätt. 

Jonathan Johansson
Det krävs en Malmöson med en av Sveriges vassaste pennor för att skildra vår stad på en och samma gång så nattsvart och kärleksfullt som han gör på senaste skivan ”Lebensraum”.

Kajsa Grytt
Sveriges punkdrottning som nådde ut till en större publik än någonsin när hon medverkade i tv-programmet "Så mycket bättre". 

Lorentz
Det är ovanligt att Malmöfestivalen bjuder in samma artist två år i rad men nu kommer Lorentz tillbaka med sin extremt slagkraftiga atmosfäriska hip hop, denna gång på Posthusscenen.

Little Jinder
Hon gör bergsäkra produktioner, har en kristallklar röst och flickig stil utan att någonsin ta skit, från någon. Josefine ”Little” Jinder är djup, attityd och euforiska sommarnätter på en och samma gång. 

Maja Francis
Artisten från Skälderviken använder dagdrömmeriet som superkraft. Debutsingeln ”Last Days Of Dancing” skrev hon tillsammans med Veronica Maggio och Petter Winnberg.

Pontus Snibb’s Wreck Of Blues
Ta varmt emot frontmannen i Bonafide när han spelar sin första regelrätta bluesskiva "Wreck Of Blues". Med rösten i fokus, köttigt blues- och swamp-riffande, och en modern rockproduktion.

Raindear
Sångerskans musik beskrivs bäst som melodisk och filmisk elektropop med influenser från jazz och världsmusik. 

Sidestepper
Låt dig uppviglas av Richard Blairs brittiska dansmusik när den möter bandets djupa kolombianska rytmer, dub, reggae, hip hop, afrobeat, salsa och smittsamma melodier. 

Tarabband
Nadin Al Khalidis texter tar med oss på en livsresa från rötterna i Kairo och Bagdad till livet i exil och pånyttfödelse. "Tarab" är ett arabiskt begrepp för den extas som kan uppstå mellan musiker och publik.

The Gaslight Anthem
Punk och arenarock, barblues, folk och renodlad pop, sammanfogat till en helt unik rock’n’roll-stil. När dessa giganter börjar spela kan vi nästan se Stortorget förvandlas till New Jerseys industrikvarter.

The Tarantula Waltz
Mannen bakom denna valsande spindel är 29-årige singer/songwritern Markus Svensson som hyllats för sina tre album och turnerat med bland andra The War On Drugs och Iron and Wine.

Tussilago
Zacharias Zachrisson (bror till Lykke Li) och hans tre kumpaner gör psykedelisk musik i tätt samarbete med artister som Gustav Ejstes (Dungen) och Petter Winnberg (Amason, Miike Snow). 

Urban Cone
Det unga Stockholmsbandet som slog igenom stort med första singeln "Urban Photograph". Efter att ha hittat sitt sound lagom till andra skivan, turnerar de nu med "Polaroid Memories”.​

Mer nyheter