Vi bjuder på ett profilstarkt och brett kulturprogram!

Vi bjuder på ett profilstarkt och brett kulturprogram!

Pukor och fanfarer! Äntligen är det dags att glimta bakom ridån på Malmöfestivalens kulturprogram 2015. Akterna sprakar av glädje och lust men erbjuder även ämnen lika brännande som livet självt, som engagerar och berör både den vana kulturpubliken och den nyfikna nybörjaren.

I år satsar vi på ett genre-brett kulturprogram som ska vara tillgängligt för alla Malmöbor och besökare i alla åldrar. Här blandas nationella och internationella akter i och på platserna; Palladium, Hedmanska gården, Gatuscenen, Blå Båten, S:t Petri kyrka och Biograf Spegeln.

Här är ett urval av årets kulturbokningar:


Brännande samtal med starka profiler

Relationsinstitutet möter Lena Andersson
Organisationens medgrundare Simon Ceder samtalar med den Augustprisbelönade författaren om romanfiguren Ester, om hur det känns att vara Hugo, och om relationernas förunderliga värld.

Tesalongen
En filosofisk talkshow med målet att tänja tanken och träffa Malmöborna mitt i hjärtat. Värdar: Matilda Alborn, journalist och Ahmad Gafoorian Noroozi, temästare. Gäster på scen: Malmöbor som med sina unika personligheter, projekt och visioner gör Malmö till Malmö.

Queerlitteratur idag! – så ser den ut
Malmöförlaget Genusredaktörerna bjuder in till samtal om normkritisk litteratur. Medverkande: Tiina Rosenberg, Alle Eriksson, Daniel Mårs, Genusredaktörerna samt moderator Patrik Lundberg.


Livsviktig teater och utmanande show

Miss U
Denna familjeföreställning är en melankolisk släktforskning med tre generationer på scen, filtrerad genom dans, musik och gymnastik. Av och med scenkonstkollektivet Shake it Collaborations.

Vita kränkta män
Skarp och rolig politisk teater där Lo Kauppi vänder ett tidstypiskt fenomen med absurt hat till ett befriande skratt från scenen.

Det gulliga pojkslemmot
David Wiberg är tillbaka och gestaltar tre karaktärer i en humoristisk och poetisk föreställning; den bedagade Malmöförfattaren Manne Törnlund, vedergällaren Niels och även Linnea, som nu blivit 21 år, flyttat till Malmö och börjat göra serier.

Frasse och Mats - The Real Mens Show
Välkommen till årets fetaste krogshow med publikfavoriterna och tillika raggningsexperterna Frasse och Mats, gestaltade av skådespelarna Ester Uddén och Py Huss-Wallin.


Nycirkus, street och jubilerande punkcirkus

Burnt out punks - 10-årsjubileum
Punkcirkusgruppen firar tio-årsjubileum. Deras första föreställning framfördes på Malmöfestivalen den 25 augusti 2005 och nu delar vi gruppens enorma glädje över att få fira sin tionde födelsedag där allt började. Vid Posthusplatsen bygger vi upp en specialscen där alla festivalens besökare kan ta del av den stora jubileumsshowen. En bensindoftande och skitig uppvisning med eldkonster, utbrytarkonster, motorsågar, renhorn och humor i ett ursinnigt tempo utlovas!

Mimbre - Bench
Nycirkuskompaniet Mimbre bjuder på en häpnadsväckande föreställning med muskelkraft och akrobatisk skicklighet på en minimal yta. Bench är en originell, poetisk och rolig betraktelse om den lilla människan på en bänk.

Dario Rossi street drummer
Dario Rossi är en musiker, kompositör och gatutrummis från Rom som gjort sig känd för att skapa elektronisk musik genom att spela på enkla trummor, metallfat och återvunna objekt. En storslagen gatukonsert i all sin enkelhet.


En rejäl dos med humor

English Comedy Hour
Ståuppkomiker från hela världen uppträder på engelska, bl.a. komiker från Kanada, USA, Irland, Norge och Sverige/Holland. Showen presenteras av InternationalComedians.com.

Stand up yours
Sveriges enda feministiska standupklubb. I sann Stand Up Yours-anda kommer klubbdirektörerna att bjuda festivalpubliken på antipatriarkala skämt, briljanta subversiva gästkomiker, skruvad sång och blivande humorstjärnor i form av rookies!

Standup med Oslipat
Oslipat med Fritte Fritzon och Marcus Johansson i täten, är nu inne på sitt tionde år som ståuppklubb i Malmö. Ta chansen att se en timmes smakprov av den humor du kan möta på Oslipat.

Blå Båten
För andra året i rad ankrar också Blå Båten vid Hjälmarekajen och bjuder på en blandning av gammalt och nytt, tramsigt och undersökande. Komiken spänner från nyskapande standup från stadens undergroundscener till 1960-talets värsta vis-sångare. Dessutom blir det ett after work-quiz om dagen under hela festivalen.
 

Filmfest på Spegeln

Malmöfestivalen och Biograf Spegeln bjuder in till en åtta dagar lång kavalkad tillsammans med flertalet av stadens filmfestivaler! Under veckan får besökarna ta del av filmkvällar, quiz och musik i samarbete med:

•   BUFF/Juniora

•   Cinemateket

•   Fantastisk filmfestival

•   Gipomusic

•   Imágenes del Sur/Bilder från Söder

•   Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival

•   Spegeln presenterar Zombieöverlevnad med Herman Geijer

 

Hela programmet släpps inom kort!

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!