13 nya fantastiska artister till Malmöfestivalen!

13 nya fantastiska artister till Malmöfestivalen!

Från rock och pop till folkmusik, världsmusik och reggae. Internationellt och svenskt. Rutinerat blandat med ungdomlig entusiasm. Världens största hemmafest kräver Världens bästa musik! Därför är vi så glada och stolta att få presentera följande artister:

ALICE BOMAN
Många har häpnat över hennes lågmälda, hemsnickrade popvisor som släpptes precis som de var i EPn "Skisser". Från Studio Möllan ut i Europa och hem igen till Malmö och vår hemmafest.

FICKLE FRIENDS (UK)
Brightonbandet som vält internet med sin sommarvarma nytolkning av 1980-talets Nya Vågen-pop. I maj släpptes deras debut-EP "Velvet". Försök att stå till, det går inte.

RIVAL SONS (US)
Bluesrock när den är som bäst. Long Beach-bandets sound sägs påminna om storheter som Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Deep Purple, The Doors, Free och Bad Company. Det märks. Och det hörs. Rock & roll säger vi!

ANGELIQUE KIDJO (BEN)
Från Benin kommer Grammybelönade världstjärnan och UNICEF-ambassadören Angelique Kidjo till Malmöfestivalen. Kidjo är en lysande världsstjärna med en nu trettio år lång karriär i ryggen. En karismatisk artist med en urstark röst, stor scenpersonlighet och utstrålning som blandar dansanta afropoprytmer med vacker och vemodig folkmusik från Benin. Nu 2015 är Kidjo aktuell med albumet "Sings", där hon framför traditionella afrikanska sånger tillsammans med Luxemburgs filharmoniska orkester. Ta varmt emot en gigantisk röst som fyller aftonen med glädje och rytm. 

MARKUS KRUNEGÅRD
Norrköpingssonen och popgeniet Krunegård kommer tillbaka till Malmöfestivalen för första gången sen 2009. Ä-n-t-l-i-g-e-n!

SOPHIE ZELMANI
Till Malmöfestivalen kommer Sophie Zelmani med två albumsläpp i bagaget det senaste året. Akustisk musik när den är som vackrast. Rekommenderas varmt!

TOMAS ANDERSSON WIJ
Journalisten som blev Singer-songwriter och förtrollar lyssnarskarorna med sina berättelser om livet och den svenska landsbygden.

PALE HONEY
Ta varmt emot den minimalistiska rockduon från 031-land. Intensivt men ändå skönt tillbakalutat. Skriv upp och kom ihåg!

MATTHEW E WHITE (US)
Förförisk och modern americana som även flirtar ohämmat med rockpoeter och svulstiga soulslingor från förr. Whites gentlemannamässiga psykedelia har fått musikvärlden att tappa hakan.

HELT OFF
Världens största hemmafest behöver Världens bästa reggae. Från Skåne dessutom. Fint som snus!

SOFIA KARLSSON
Finstämd, vacker och noga utmejslad folkmusik blandat med poptoner och allvarsamma texter.

JOSEF SALVAT (AUS)
Australiensisk stigande stjärna bland moderna popcrooners, med London som bas. Solitära popballader uppbyggda kring piano och atmosfäriskt elektroniska beats.

ZHALA
Zhala själv beskriver sin musik som kosmisk pop och religiöst rave. Nyskapande och rytmiskt med stor rymd. 

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!