13 nya fantastiska artister till Malmöfestivalen!

13 nya fantastiska artister till Malmöfestivalen!

Från rock och pop till folkmusik, världsmusik och reggae. Internationellt och svenskt. Rutinerat blandat med ungdomlig entusiasm. Världens största hemmafest kräver Världens bästa musik! Därför är vi så glada och stolta att få presentera följande artister:

ALICE BOMAN
Många har häpnat över hennes lågmälda, hemsnickrade popvisor som släpptes precis som de var i EPn "Skisser". Från Studio Möllan ut i Europa och hem igen till Malmö och vår hemmafest.

FICKLE FRIENDS (UK)
Brightonbandet som vält internet med sin sommarvarma nytolkning av 1980-talets Nya Vågen-pop. I maj släpptes deras debut-EP "Velvet". Försök att stå till, det går inte.

RIVAL SONS (US)
Bluesrock när den är som bäst. Long Beach-bandets sound sägs påminna om storheter som Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Deep Purple, The Doors, Free och Bad Company. Det märks. Och det hörs. Rock & roll säger vi!

ANGELIQUE KIDJO (BEN)
Från Benin kommer Grammybelönade världstjärnan och UNICEF-ambassadören Angelique Kidjo till Malmöfestivalen. Kidjo är en lysande världsstjärna med en nu trettio år lång karriär i ryggen. En karismatisk artist med en urstark röst, stor scenpersonlighet och utstrålning som blandar dansanta afropoprytmer med vacker och vemodig folkmusik från Benin. Nu 2015 är Kidjo aktuell med albumet "Sings", där hon framför traditionella afrikanska sånger tillsammans med Luxemburgs filharmoniska orkester. Ta varmt emot en gigantisk röst som fyller aftonen med glädje och rytm. 

MARKUS KRUNEGÅRD
Norrköpingssonen och popgeniet Krunegård kommer tillbaka till Malmöfestivalen för första gången sen 2009. Ä-n-t-l-i-g-e-n!

SOPHIE ZELMANI
Till Malmöfestivalen kommer Sophie Zelmani med två albumsläpp i bagaget det senaste året. Akustisk musik när den är som vackrast. Rekommenderas varmt!

TOMAS ANDERSSON WIJ
Journalisten som blev Singer-songwriter och förtrollar lyssnarskarorna med sina berättelser om livet och den svenska landsbygden.

PALE HONEY
Ta varmt emot den minimalistiska rockduon från 031-land. Intensivt men ändå skönt tillbakalutat. Skriv upp och kom ihåg!

MATTHEW E WHITE (US)
Förförisk och modern americana som även flirtar ohämmat med rockpoeter och svulstiga soulslingor från förr. Whites gentlemannamässiga psykedelia har fått musikvärlden att tappa hakan.

HELT OFF
Världens största hemmafest behöver Världens bästa reggae. Från Skåne dessutom. Fint som snus!

SOFIA KARLSSON
Finstämd, vacker och noga utmejslad folkmusik blandat med poptoner och allvarsamma texter.

JOSEF SALVAT (AUS)
Australiensisk stigande stjärna bland moderna popcrooners, med London som bas. Solitära popballader uppbyggda kring piano och atmosfäriskt elektroniska beats.

ZHALA
Zhala själv beskriver sin musik som kosmisk pop och religiöst rave. Nyskapande och rytmiskt med stor rymd. 

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!