Musik i världsklass!

Musik i världsklass!

Den 14-21 augusti bjuder vi in till Världens största hemmafest i vår egen stad Malmö. Nu är det äntligen dags att presentera de första musikakterna! På vår hemmafest slipper vi slåss om makten över Spotifylistan. Vännerna i festivalteamet har bokat ett fantastiskt program till scenerna. Ta varmt emot följande artister:

DOLORES HAZE
Svenskorna har byggt upp ett rykte som ett av de mest ökända banden på Stockholms undergroundscen. I våras släpptes singeln "I Got My Gun" som skickade skallvågor genom svensk musikpress.

ELLIPHANT
Hon golvade musiksverige med sin vridna och studsiga debutsingel "Tekkno Scene" 2012. Ellinor Olovsdotter fortsätter att övertyga med sin mix av EDM, dancehall och rap.

JUNGLE
Modern souloutfit från London. Kärnan består av duon J och T men live förvandlas bandet till en sjumannapjäs som skapar mesmerisk och kaleidoskopisk musik.

LESLIE TAY
En av landets just nu coolaste artister som representerar den nya svenska vågen av r'n'b och hip hop. Han besjunger sin uppväxt i Sofielund och Malmö med en nästan smärtsam skönhet.

LITTLE DRAGON
Med Yukimi Nagano i spetsen flätar de strängar av r'n'b, elektronika och indie till vackra och meningsfullt hantverkade låtar. Little Dragon har etablerat sig som bandet som aldrig vilar på hanen.

MAPEI
Mapei är det bästa av två världar. Lika delar amerikansk genuin soul och r’n’b kombinerat med europeisk, lätt kyld klubbmusik i olika former. Och ett par teskedar gospel och hiphop.

SEINABO SEY
Hon har sjungit på festivalens största scen förut, med både Oskar Linnros och Timbuktu. I år är hon en av Sveriges största röster, värd för Sommar i P1 och nu äger hon Stora scenen i ensam majestät.

SAY LOU LOU
De svenskaustralienska tvillingsystrarna kommer äntligen tillbaka till Malmöfestivalen med sina snygga poplåtar och ett helt album med lysande drömmar.

THÅSTRÖM
Med stolthet i hjärtat presenterar Malmöfestivalen landets mesta rockikon Joakim Thåström. Låt honom svepa med dig genom tidsepokerna och de oförglömliga texterna.

ZARA LARSSON
Zara Larsson har snabbt blivit en stor favorit i Sverige och musikvärlden. Inte bara för sin starka röst och otroliga poplåtar, utan även för sin frispråkighet och självsäkra kamp för jämställdhet.

YELAWOLF
Rappare från Gadsden, Alabama med tydlig Södern-stil och samarbeten med bland andra Eminem och Diplo i bagaget.

YELLE
Julie Budets och Jean-François Perriers oemotståndliga danspop på franska har fått dansgolv att sjuda och koka över i tio år. Nu äntligen är det Posthusplatsens tur!

1987
Victor Holmberg gör vemodig pop med piano, dova beats och inslag av iskall r'n'b. I våras kom debutalbumet Härskarkonst. En sval bris som rör upp känslor djupt i hjärtat.

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!