Musik i världsklass!

Musik i världsklass!

Den 14-21 augusti bjuder vi in till Världens största hemmafest i vår egen stad Malmö. Nu är det äntligen dags att presentera de första musikakterna! På vår hemmafest slipper vi slåss om makten över Spotifylistan. Vännerna i festivalteamet har bokat ett fantastiskt program till scenerna. Ta varmt emot följande artister:

DOLORES HAZE
Svenskorna har byggt upp ett rykte som ett av de mest ökända banden på Stockholms undergroundscen. I våras släpptes singeln "I Got My Gun" som skickade skallvågor genom svensk musikpress.

ELLIPHANT
Hon golvade musiksverige med sin vridna och studsiga debutsingel "Tekkno Scene" 2012. Ellinor Olovsdotter fortsätter att övertyga med sin mix av EDM, dancehall och rap.

JUNGLE
Modern souloutfit från London. Kärnan består av duon J och T men live förvandlas bandet till en sjumannapjäs som skapar mesmerisk och kaleidoskopisk musik.

LESLIE TAY
En av landets just nu coolaste artister som representerar den nya svenska vågen av r'n'b och hip hop. Han besjunger sin uppväxt i Sofielund och Malmö med en nästan smärtsam skönhet.

LITTLE DRAGON
Med Yukimi Nagano i spetsen flätar de strängar av r'n'b, elektronika och indie till vackra och meningsfullt hantverkade låtar. Little Dragon har etablerat sig som bandet som aldrig vilar på hanen.

MAPEI
Mapei är det bästa av två världar. Lika delar amerikansk genuin soul och r’n’b kombinerat med europeisk, lätt kyld klubbmusik i olika former. Och ett par teskedar gospel och hiphop.

SEINABO SEY
Hon har sjungit på festivalens största scen förut, med både Oskar Linnros och Timbuktu. I år är hon en av Sveriges största röster, värd för Sommar i P1 och nu äger hon Stora scenen i ensam majestät.

SAY LOU LOU
De svenskaustralienska tvillingsystrarna kommer äntligen tillbaka till Malmöfestivalen med sina snygga poplåtar och ett helt album med lysande drömmar.

THÅSTRÖM
Med stolthet i hjärtat presenterar Malmöfestivalen landets mesta rockikon Joakim Thåström. Låt honom svepa med dig genom tidsepokerna och de oförglömliga texterna.

ZARA LARSSON
Zara Larsson har snabbt blivit en stor favorit i Sverige och musikvärlden. Inte bara för sin starka röst och otroliga poplåtar, utan även för sin frispråkighet och självsäkra kamp för jämställdhet.

YELAWOLF
Rappare från Gadsden, Alabama med tydlig Södern-stil och samarbeten med bland andra Eminem och Diplo i bagaget.

YELLE
Julie Budets och Jean-François Perriers oemotståndliga danspop på franska har fått dansgolv att sjuda och koka över i tio år. Nu äntligen är det Posthusplatsens tur!

1987
Victor Holmberg gör vemodig pop med piano, dova beats och inslag av iskall r'n'b. I våras kom debutalbumet Härskarkonst. En sval bris som rör upp känslor djupt i hjärtat.

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!