Barnlandet flyttar till Lördagsplan!

Barnlandet flyttar till Lördagsplan!


Kreativt kaos, flödande fantasi och skojigt spring på större yta. Med internationella hjältar, berättelser från när och fjärran och aktiviteter i världsklass. Det är vad som gäller på vårt nya stora barnland!

Nu flyttar vi barnlandet till Lördagsplan. Tillsammans med Stadsbiblioteket och Sagolekplatsen bildas en gyllene triangel för Malmös yngsta festivalälskare. Barnen får gott om plats att ta för sig och upptäcka när parken fylls av fysiska lekar, sportiga utmaningar, eget skapande och mysigt häng.

– Det är en satsning som går i linje med Malmö stads fokus på att göra Malmö till Sveriges barnvänligaste stad. Det känns roligt att kunna göra något stort, generöst och lustfyllt för barnen, säger Malmöfestivalens projektledare Pella Ström.

Genom samarbetet med Stadsbiblioteket och läget intill Sagolekplatsen erbjuder vi upplevelser som lever vidare i barnens vardagliga verklighet. Tillsammans väcker vi lust, uppmuntrar till mod och visar att styrka handlar om så mycket mer än muskler. Och framför allt vill vi att barnen ska ha så otroligt kul att både de och deras föräldrar längtar tillbaka!

– Malmös mångfald är vår tillgång och barnens fantasi är vår möjlighet. För att lyfta det är vi oerhört glada över samarbetet med det internationella designkollektivet 12-na och deras kreativa verkstad Yomonstro, säger Malmöfestivalens barn- och ungdomsbokare Jennie Larsson.

Yomonstro – lek fram ditt inre monster
Äntligen får Malmös alla ungar uppleva fenomenet Yomonstro och omsätta sin fantasi i lek, hantverk – och monster. Yomonstro är en kreativ textilverkstad med ursprung och inspiration från festivaler i Latinamerika. Aktiviteterna bygger på att vi kan närma oss det främmande från en ny vinkel, genom att skapa en mask, ett alter ego. Barnen får glänta på dörren till en fantasivärld där allt är möjligt och man kan vara vem, eller vad, som helst.

Bakom konceptet står konstkollektivet 12-na (uttalas ungefär ”dåséna”, från spanskans ord för dussin, docena), med designerduon Mariano Breccia och Mechi Martínez i centrum, som i många år arbetat för att förändra synen på konsumtion och väcka konstruktiva tankar om återvinning, inte minst hos barn. Maskerna och allt runtomkring tillverkas av återvunnen kartong och tyg som samlas in i Malmö. Tillsammans tar vi något gammalt och till synes förbrukat och ger det nytt liv.

Välkomna till Barnlandet på Lördagsplan!

 

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!