Drakbåtsfestivalen kommer tillbaka!

Drakbåtsfestivalen kommer tillbaka!

Efter förra årets succé kommer Drakbåtsfestivalen tillbaka. Den 14-16 augusti blir det spännande och festlig paddling i kanalen igen!

Fram till 2005 hade drakbåtarna en given plats på Malmöfestivalen. Till förra årets 30-årsjubileum var det många som hörde av sig och tyckte att det var dags för denna festivalinstitution att få komma tillbaka. Och man är ju inte den som är den. Så sagt och gjort, vi gjorde plats i programmet (och kanalen) för tre späckade tävlingsdagar. Och hur gick det då?
Succé! Så bra att drakbåtarna får komma tillbaka i år igen, för 23: dje gången!

Precis som förra året är det Malmö Roddklubb med tävlingsledare Tom Krantz i spetsen som arrangerar och ser till att tävlingarna blir en given attraktion för alla festivalbesökare.

Om man är intresserad av att delta (klart du är!) anmäler man sig lättast på nedanstående länk.

Det finns två olika tävlingar; Mixklassen och den öppna klassen. Till Mixklassen anmäls 13 personer, 12 paddlar och en trummare. Minst fem av deltagarna måste vara tjejer. Till den öppna klassen anmäls antingen ett helt lag eller en enskild person. Vid enskild anmälan sätter Drakbåtsfestivalen samman en drakbåt med 8-12 paddlare (enskilda personer) samt en trummare. Dessutom delas det klassiska priset Best in show ut till det lag med den bästa, mest knasiga och påhittiga utstyrseln!

Här kan du anmäla dig

Sista anmälningsdag är den 15 juni.

Mer information om Drakbåtsfestivalen hittar du här 

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!