MX01_20150428111257.jpg

Drakbåtsfestivalen kommer tillbaka!

Efter förra årets succé kommer Drakbåtsfestivalen tillbaka. Den 14-16 augusti blir det spännande och festlig paddling i kanalen igen!

Fram till 2005 hade drakbåtarna en given plats på Malmöfestivalen. Till förra årets 30-årsjubileum var det många som hörde av sig och tyckte att det var dags för denna festivalinstitution att få komma tillbaka. Och man är ju inte den som är den. Så sagt och gjort, vi gjorde plats i programmet (och kanalen) för tre späckade tävlingsdagar. Och hur gick det då?
Succé! Så bra att drakbåtarna får komma tillbaka i år igen, för 23: dje gången!

Precis som förra året är det Malmö Roddklubb med tävlingsledare Tom Krantz i spetsen som arrangerar och ser till att tävlingarna blir en given attraktion för alla festivalbesökare.

Om man är intresserad av att delta (klart du är!) anmäler man sig lättast på nedanstående länk.

Det finns två olika tävlingar; Mixklassen och den öppna klassen. Till Mixklassen anmäls 13 personer, 12 paddlar och en trummare. Minst fem av deltagarna måste vara tjejer. Till den öppna klassen anmäls antingen ett helt lag eller en enskild person. Vid enskild anmälan sätter Drakbåtsfestivalen samman en drakbåt med 8-12 paddlare (enskilda personer) samt en trummare. Dessutom delas det klassiska priset Best in show ut till det lag med den bästa, mest knasiga och påhittiga utstyrseln!

Här kan du anmäla dig

Sista anmälningsdag är den 15 juni.

Mer information om Drakbåtsfestivalen hittar du här 

Mer nyheter