Jag är en av världens miljövänligaste festivaler!

Jag är en av världens miljövänligaste festivaler!

Highly Commended. En av världens miljövänligaste festivaler! Det är vad jag har åstadkommit med årets miljöarbete. Dessutom är jag helt unika i sitt slag enligt priskommittén från internationellt erkända ”A Greener Festival Award”.

Helen Innes är högst ansvarig på organisationen ”A Greener Festival” och hon besökte Malmö personligen i somras för att studera och utvärdera mig:

- Malmofestivalen is unique among our winners. It’s the only festival that is free of charge and use the city center instead of a limited area. The efforts, initiatives, care and message that Malmofestivalen shares with it's audience and wider community is incredibly positive.

Om A Greener Festival
A Greener Festival vill uppmuntra och främja hållbar utveckling och miljömässigt god praxis på festivaler genom att främja miljövänliga beteendeförändringar vid stora publika evenemang.
 
A Greener Festival är en icke-vinstdrivande organisation som har varit avgörande i förbättringen av hållbarhet och god praxis inom miljöfrågor på festivaler globalt. En erkänd marknadsledare inom området som anser att festivaler är det idealiska forumet för att främja livsstilsförändring och kämpa för hållbarhet. Under 2014 har hittills 36 festivaler blivit belönade med ett pris.

Varje år delar organisationen ut priser till världens mest miljövänliga festivaler som kan uppnå följande fyra nivåer av priset:

 1. Outstanding
 2. Highly Commended
 3. Commended 
 4. Improving 

2014 belönas jag med betyget Highly Commended, vilket betyder att jag är en av världens mest miljövänliga festivaler!

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!