Information från min vän Skånetrafiken

Information från min vän Skånetrafiken

Extra bussar och tåg till Malmöfestivalen - stadsbusstrafiken påverkas redan från måndag 11/8

Skånetrafiken förstärker buss- och tågtrafiken och sätter in fler tågturer när Malmöfestivalen drar igång. Men redan på måndag påverkas du som reser med stadsbuss, när många bussar får ändrade körvägar. Skånetrafiken guidar dig igenom extratrafik, tillfälliga resvägar och tipsar om biljettköp i förväg.

Skånetrafiken sätter in extra tågturer och förstärker både buss- och tågavgångar under Malmöfestivalen 15-22 augusti. Tillkommande turer i tidtabellen finns att söka i Reseplaneraren på skanetrafiken.se och i appen.

Pågatåg extratrafik 15, 16, 22 augusti:

 • Pågatåg från Malmö C klockan 21:53 kör efter Lund vidare mot Höör via mellanstationerna.
 • Pågatåg från Malmö C klockan 01:53 kör efter Lund vidare mot Höör via mellanstationerna.
 • Pågatåg från Malmö C klockan 01:38 är ett extrainsatt tåg som kör till Ystad.
 • Pågatåg från Malmö C klockan 01:38 är ett extrainsatt tåg som kör till Helsingborg C via Teckomatorp.

Ändrad resa med stadsbuss från måndag 11 augusti
Många som reser med stadsbussarna i Malmö får ny resväg och en ny hållplats att gå till under Malmöfestivalen. Redan på måndag den 11 augusti får busstrafiken nya körvägar som gäller fram till måndag kl 03 den 24 augusti. Busslinjer som påverkas är: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 31, 32 och 35.

Hållplatser som berörs är: Gustav Adolfs torg, Slagthuset och Anna Lindhs plats hållplats B (mot Centralen), Stapelbäddsparken, Ubåtshallen samt Fullriggaren:

 • Gustaf Adolfs torg: Hållplatserna för linje 2 och 8 flyttas till Drottninggatan i anslutning till S Förstadsgatan. Övriga linjer via Gustav Adolfs torg kör som normalt men med förändrade hållplatslägen - se Skånetrafikens reseplanerare eller skyltning på plats.
 • Hållplats Anna Lindhs läge B (riktning mot centralen) stängs med hänvisning till centralen.
 • Linje 5 stannar inte vid hållplats Fullriggaren, Ubåtshallen och Stapelbäddsparken. Ersättande hållplats blir hållplats Dockan.
 • Hållplats Slagthuset stängs med hänvisning till Centralen. (Linje 31, 35)

Biljett kan köpas i förväg 
Det kan bli långa köer till biljettköp för resa med Skånetrafiken under Malmöfestivalen. Skånetrafiken vill därför tipsa om hur man enkelt kan planera sitt biljettköp. Med Skånetrafikens app kan du köpa biljetten i förväg och köpa returresan på samma gång. I appen betalar du med VISA eller MasterCard. 

Tur- och returbiljett säljs också under festivaldagarna 15-22 augusti. Biljetten gäller från valfri plats i Skåne till Malmö C, station Triangeln eller Hyllie station - från köptillfället fram till kl. 04.00 natten efter biljettens köpdatum. Biljetten går att köpa både på buss, i biljettautomat (under evenemang) på stationen samt på kundcenter och serviceombud.

Båda biljett-typerna går att köpa för vuxen, barn och Duo/familj.

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!