Timbuktu & Damn!, Jill Johnson, Linnea Henriksson, Los Lobos m.fl!

Timbuktu & Damn!, Jill Johnson, Linnea Henriksson, Los Lobos m.fl!

”Närmast osannolikt bra akter för att vara en gratisfestival.” Så skrev Rockfoto Magasin om mitt senaste artistsläpp. Nu fortsätter kavalkaden! Jag är otroligt glad över att få välkomna dessa 20 akter till mina scener den 15-22 augusti.

Här ryms stort och större. Från Halmstads egen popskulptris och Sveriges största countrystjärna till chikanorock från Kalifornien. Från Egyptens lejon till den romska musikens själ. I fredags berättade jag på Facebook att Pedalens Pågar kommer. Och stoltheten spränger i mitt bröst när jag nu avslöjar att Timbuktu – bygdens son, en av Sveriges viktigaste röster – kommer till Stora scenen med vapendragarna i Damn!

Amason
Fem vänner från banden Dungen, Idiot Wind, Little Majorette och Miike Snow gör ny musik tillsammans.

Anders Wendin
Med sitt hyllade nya album ”Dom ska få se vem dom roat sig med”, sätter ”pengabrorsan” en ny markör i sin musikkarriär. 

Ane Brun
Hennes utsökta texter och vackra röst har utvecklats i över tio år och tagit henne på turné med Peter Gabriel.

Bad Barber
Soulrock från Malmö. Bandet släppte debuten ”Courteney Cox & Rock N’ Roll” i januari 2014.

Billie The Vision & The Dancers
Lars Lindquist och co. har charmat otaliga fans med sin säregna stil och sex album om hopp, längtan och glädje.

Calaisa
Sveriges Dixie Chicks har både tävlat i Melodifestivalen och kämpat stenhårt för en karriär i Nashville. Trion har nytt album på gång.

Gypsy Queens & Kings
En extraordinär och unik glimt in i den romska musikens själ. Berusande röster, kraftfull Balkan Brass och Rumba Catalan som får publiken på fötterna.

Hakim
Egyptens lejon har revolutionerat genren Shaabi och blandar traditionell perkussion med moderna beats.

Hurula
Robert Hurulas obevekliga rock på svenska har slagit rakt mot hjärtat hos fans och recensenter.

Jakob Hellman
25 år har gått sedan klassikern "...och stora havet" släpptes. Nu är Hellman tillbaka med ett nytt ungt band och nya låtar.

Jaron Freeman Fox
Kanadensisk violinist som smält samman sina spelmannarötter med jazz och indisk musik.

Jennie Abrahamson
Musiken minner om 80-tal, norrländska vidder, plingig asienkitsch och bullrande rytmer från ett varmare land.

Jill Johnson
Sedan genombrottet i Melodifestivalen 1998 har hon befäst sin plats som Sveriges största countrystjärna. Med SVT-programmet ”Jills veranda” inspelat i Nashville förra hösten fick Johnson en ännu större plats i svenska folkets hjärtan.

Lilla Namo
Rapparen från Stockholms söderort har prisats som Årets Nykomling på P3 Guld och lagt hiphopsverige för sina fötter.

Linnea Henriksson
Hon frälser publiken med sin klara röst, sina starka låtar, oerhörda scennärvaro och charm. För att parafrasera hennes albumtitel; ingen söker bråk men jag kräver dans.

Los Lobos (us)
Chicanorock-gruppen från Los Angeles har spelat tillsammans i fyrtio år och slog igenom på allvar 1987 med sin version av La Bamba.

Nisse Hellberg
Malmös egen rockikon från Wilmer X låter sin repertoar från fem soloalbum blomma intensivt på scenen.

Stereo Explosion
Delar av nedlagda The Ark har återförenats i en explosiv svängfest av rang och 70-talets disco i modern tappning.

Timbuktu & Damn!
Med sitt stora patos är Jason Diakité en av landets viktigaste röster. Senaste albumet ”För Livet Till Döden” är troligen hans allra starkaste.

Tonbruket
En smältdegel av jazz, progg, rock, funk, folk, fusion, modern konstmusik, nordiskt vemod, rymdklanger, gatusorl, Bollywood, technicolor, brus och Ummagumma.

Vånna Inget
Fantastisk Malmöpunk som slår rakt in i själen. Med två skivor och över hundra spelningar i ryggen har de byggt upp en stark fanbas.

Se hela mitt underbara program här: http://malmofestivalen.se/program

PUSS & KRAM!

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!