Stjärnspäckad satsning på EkoReko

Stjärnspäckad satsning på EkoReko


Hållbar utveckling är extremt viktigt för mig! I år breddar jag min satsning på området EkoReko med ett utökat program som tar upp både social, ekonomisk och miljömässigt hållbar utveckling. Jag är oerhört stolt över att stjärnkocken Marcus Samuelsson gästar ”Klockan sju hos mig” på Kockscenen.

- Det som är bra med kockscenen är att alla rätter lagas med råvaror som är ekologiska och fair trade. Men även att samtalet mellan kock och konferencier ger dig praktisk kunskap och sporrar till delaktighet, man får själv kliva upp på scen, delta och provsmaka efteråt, säger Jessica Grundén som bokat programmet.

Samtliga aktiviteter på EkoReko tar oss ifrån slit och släng-mentaliteten och in i ett nytt synsätt på förhållandet till jordens resurser och materiella ting. Gör ny ost av gammal mjölk, ge din gamla t-shirt ett nytt användningsområde, grodda och spira inför vintern. Eller använd din muskelkraft till att vispa grädden åt pannkakor tillagade med hjälp av sol- och vindkraft i kretslopps-cirkusen Nomad Crèperia.

Jag är också oerhört glad över att kunna erbjuda ett fint program för seniorer i samarbete med Äldrekontakt, en volontärorganisation som jobbar med social hållbarhet genom att ta äldre ur sin ensamhet.

Allt detta och mycket mer kan du läsa om i morgon förmiddag på: http://malmofestivalen.se/program

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!