MX01_20140624143911.jpg

Stjärnspäckad satsning på EkoReko


Hållbar utveckling är extremt viktigt för mig! I år breddar jag min satsning på området EkoReko med ett utökat program som tar upp både social, ekonomisk och miljömässigt hållbar utveckling. Jag är oerhört stolt över att stjärnkocken Marcus Samuelsson gästar ”Klockan sju hos mig” på Kockscenen.

- Det som är bra med kockscenen är att alla rätter lagas med råvaror som är ekologiska och fair trade. Men även att samtalet mellan kock och konferencier ger dig praktisk kunskap och sporrar till delaktighet, man får själv kliva upp på scen, delta och provsmaka efteråt, säger Jessica Grundén som bokat programmet.

Samtliga aktiviteter på EkoReko tar oss ifrån slit och släng-mentaliteten och in i ett nytt synsätt på förhållandet till jordens resurser och materiella ting. Gör ny ost av gammal mjölk, ge din gamla t-shirt ett nytt användningsområde, grodda och spira inför vintern. Eller använd din muskelkraft till att vispa grädden åt pannkakor tillagade med hjälp av sol- och vindkraft i kretslopps-cirkusen Nomad Crèperia.

Jag är också oerhört glad över att kunna erbjuda ett fint program för seniorer i samarbete med Äldrekontakt, en volontärorganisation som jobbar med social hållbarhet genom att ta äldre ur sin ensamhet.

Allt detta och mycket mer kan du läsa om i morgon förmiddag på: http://malmofestivalen.se/program

Mer nyheter