Konstprogrammet – en dominofest utan dess like

Konstprogrammet – en dominofest utan dess like


Mitt konst- och designprogram bjuder upp till dominodans! Nu jäklar är det fest och alla är välkomna! 

I fem projekt har olika kreatörer med lokal anknytning fått bjuda in varandra att tillsammans skapa programmet. Män har lämnat över till kvinnor och vice versa. Här har jag lämnat över ett förtroende till stadens kreatörer för att sporra både dem sinsemellan och oss.

Projekten är 5 workshops i Workshop-huset på Stortorget, 6 VJ:s som skapar visuals till Gustavscenen, 5 jubileums T-shirts, 6 stooora hjärtan i återvunnet material på olika platser och 4 av stadens gallerier har bjudit in konstnärer för att smycka mina festivalplatser.

Malmöbaserade Little Finger anordnar även ett minidomino. De har bjudit in MaeRKLIG, ljuskonstnären Anders Smolka och konstkollektivet Diary of Dream för att bygga verket Drömström på och vid kanalen.

Hjärtdominot
Formgalleriet Elleroch
Múk Design
Tvåfota Design
Jon Ek
Karolina Hägg
Daniel Karlsson

Workshop-dominot
Malmö konsthall
Galleri Krets
Cirkulationscentralen
Fryshuset
Johan Suneson

VJ-dominot
Olof Werngren
Marie Boye Thomsen
Jakob Sikker Remin
Raquel Mayers
Mikael Wehner
Joné

T-shirt domino
Snask
Chuva Featherstone
Robert Wegner
Julia Sculz
Magnus Pong

Galleridominot
Skånes Konstförening – Jenny Grönvall
Makeriet - TZUNAMI
Galleri Gordon
Galleri 21 – Melissa Henderson

Allt detta och mycket mer kan du läsa om i morgon förmiddag på http://malmofestivalen.se/program

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!