MX01_20140624141941.jpg

Mitt fantastiska program för barn och unga!


Låt mig varmt presentera jubileumsprogrammet för barn och unga. Bland årets satsningar finns en helt unik, daglig talkshow av och för ungdomar och ett dubbelt så stort område för både pysselbarn och barn med spring i benen. 

Spektakulärt och normbrytande program för unga #festivalkompisar  

Programpunkterna för mina unga i Raoul Wallenbergs park kommer att bygga på teman som genomsyrar alla typer av aktiviteter.
- Tanken är att det ska vara normbrytande, spektakulärt och överraskande. Man ska få prova på saker man inte gjort innan och träffa både nya och gamla kompisar. Vi gör en stor satsning på kompisskap och kommer jobba med taggen #festivalkompisar både på plats och digitalt, säger Jennie Larsson som bokat ungdomsprogrammet.

Hype med Danza – Premiär för unik talkshow!

För allra första gången hos mig blir det en talkshow med heta gäster från festivalen. Showen kan ses som en förfest och en underhållande guide till festivaldagen med konkreta tips. Min samarbetspartner Malmö the True Story gestaltar dagens tema i showform.

Programledare: Dana Kabalan, Malmö the True Story och Hamza Ftouni, Din Gata. Tillsammans kallar de sig för Danza.

Vardagsrummet och Akvariet – en plats för samtal och workshops

I Akvariet bjuds besökarna in till relativt intima 30 minuters samtal/diskussioner med anknytning till dagens tema. Kring Akvariet finns ett genomskinligt draperi, så att de som står utanför kan tjuvkika eller lyssna. Samtalsledarna kommer från en mängd olika håll, som Svenska FN-förbundet, Ungdom mot Rasism, UTOPI, Brightful, Naturskyddsföreningen, RFSU, RFSL, Popkollo, Transfer SYD, Fryshuset och #vågarösta.  Flera av dessa organisationer håller även workshops och andra happenings i Vardagsrummet, ett uppbyggt rum mitt inne i Raoul Wallenbergs park.

DIY – Gör det själv
I mina tre containrar på Lilla Nygatan bjuder jag på en oerhörd variation av aktiviteter. Spela in låt och musikvideo med Popkollo, testa graffiti med olika aktörer, serieteckning, hållbart mode och inte minst danska Global stories där man kan få testa att byta kön och eller etnicitet för en stund med hjälp av en make up-artist.

Detta och mycket mer händer också…  

Musik- och danshappenings:

 • Playground dance battle
 • Sveriges bästa dancecrew
 • Delfinal i “i Am Music”
 • Ung Scen
 • Gatudisco på Lilla Nygatan första och sista fredagen
 • RGRA 10 år  

Andra aktiviteter:

 • Kampsportsdag i Fontänen
 • Schack med levande pjäser
 • Hopprepsshow
 • Cirkus Cirkör
 • Jubileumstårta
 • Prova på rollerderby
 • Två olika typer av speeddejting (Hassela arrar på fredagen, Crime City rollers på tisdagen)
 • Sexupplysning live med Matilda Berggren som moderator
 • Tintins mobila fotostudio + ramverkstad

Dubbelt så stort barnområde med plats för pyssel och spring i benen  

- Vi vill skapa ett familjärt Barnland med låga trösklar, där alla känner sig välkomna. Det är extra roligt att det är dubbelt så stort i år! Här finns något för både pysselbarnen och spring i benen-barnen. Vi kommer också att vara med och fira 100-årsjubileet av Tove Janssons födelse med flera Mumin-aktiviteter. Och så jobbar vi med de fyra elementen som tema, för att barnen på ett lekfullt sätt ska få en förståelse för vår natur och omvärld, säger Emma Hansson Löfgren.

I Raoul Wallenbergs park bygger jag en plats för de lite större barnen. Här blir det prova på fäktning, cirkusskola och trekamp i friidrott. Samt en container full av saker som barnen kan låna.

Nytt på Barnlandet i Altonaparken är programpunkterna ”Afterdagis” och ”Dagens yrke” där föräldrar med barn bjuds på skojig underhållning respektive får möjligheten att lära känna ett yrke som barn i förskoleåldern är nyfikna på, t.ex brandman, doktor och pilot.

På söndagen infaller den stora Piratdagen då alla barn är välkomna att bli kärleksfulla och modiga pirater under spännande former och ladda upp inför Pirattåget kl 15 som leder till Posthusplatsen och ”Kåldolmar och kalsipper”, Nationalteaterns gamla klassiker i nytappning av Parkteatern och Club Killers, som börjar kl 16.

Allt detta och mycket mer kan du läsa om i morgon förmiddag på http://malmofestivalen.se/program

Mer nyheter