Mitt fantastiska program för barn och unga!

Mitt fantastiska program för barn och unga!


Låt mig varmt presentera jubileumsprogrammet för barn och unga. Bland årets satsningar finns en helt unik, daglig talkshow av och för ungdomar och ett dubbelt så stort område för både pysselbarn och barn med spring i benen. 

Spektakulärt och normbrytande program för unga #festivalkompisar  

Programpunkterna för mina unga i Raoul Wallenbergs park kommer att bygga på teman som genomsyrar alla typer av aktiviteter.
- Tanken är att det ska vara normbrytande, spektakulärt och överraskande. Man ska få prova på saker man inte gjort innan och träffa både nya och gamla kompisar. Vi gör en stor satsning på kompisskap och kommer jobba med taggen #festivalkompisar både på plats och digitalt, säger Jennie Larsson som bokat ungdomsprogrammet.

Hype med Danza – Premiär för unik talkshow!

För allra första gången hos mig blir det en talkshow med heta gäster från festivalen. Showen kan ses som en förfest och en underhållande guide till festivaldagen med konkreta tips. Min samarbetspartner Malmö the True Story gestaltar dagens tema i showform.

Programledare: Dana Kabalan, Malmö the True Story och Hamza Ftouni, Din Gata. Tillsammans kallar de sig för Danza.

Vardagsrummet och Akvariet – en plats för samtal och workshops

I Akvariet bjuds besökarna in till relativt intima 30 minuters samtal/diskussioner med anknytning till dagens tema. Kring Akvariet finns ett genomskinligt draperi, så att de som står utanför kan tjuvkika eller lyssna. Samtalsledarna kommer från en mängd olika håll, som Svenska FN-förbundet, Ungdom mot Rasism, UTOPI, Brightful, Naturskyddsföreningen, RFSU, RFSL, Popkollo, Transfer SYD, Fryshuset och #vågarösta.  Flera av dessa organisationer håller även workshops och andra happenings i Vardagsrummet, ett uppbyggt rum mitt inne i Raoul Wallenbergs park.

DIY – Gör det själv
I mina tre containrar på Lilla Nygatan bjuder jag på en oerhörd variation av aktiviteter. Spela in låt och musikvideo med Popkollo, testa graffiti med olika aktörer, serieteckning, hållbart mode och inte minst danska Global stories där man kan få testa att byta kön och eller etnicitet för en stund med hjälp av en make up-artist.

Detta och mycket mer händer också…  

Musik- och danshappenings:

 • Playground dance battle
 • Sveriges bästa dancecrew
 • Delfinal i “i Am Music”
 • Ung Scen
 • Gatudisco på Lilla Nygatan första och sista fredagen
 • RGRA 10 år  

Andra aktiviteter:

 • Kampsportsdag i Fontänen
 • Schack med levande pjäser
 • Hopprepsshow
 • Cirkus Cirkör
 • Jubileumstårta
 • Prova på rollerderby
 • Två olika typer av speeddejting (Hassela arrar på fredagen, Crime City rollers på tisdagen)
 • Sexupplysning live med Matilda Berggren som moderator
 • Tintins mobila fotostudio + ramverkstad

Dubbelt så stort barnområde med plats för pyssel och spring i benen  

- Vi vill skapa ett familjärt Barnland med låga trösklar, där alla känner sig välkomna. Det är extra roligt att det är dubbelt så stort i år! Här finns något för både pysselbarnen och spring i benen-barnen. Vi kommer också att vara med och fira 100-årsjubileet av Tove Janssons födelse med flera Mumin-aktiviteter. Och så jobbar vi med de fyra elementen som tema, för att barnen på ett lekfullt sätt ska få en förståelse för vår natur och omvärld, säger Emma Hansson Löfgren.

I Raoul Wallenbergs park bygger jag en plats för de lite större barnen. Här blir det prova på fäktning, cirkusskola och trekamp i friidrott. Samt en container full av saker som barnen kan låna.

Nytt på Barnlandet i Altonaparken är programpunkterna ”Afterdagis” och ”Dagens yrke” där föräldrar med barn bjuds på skojig underhållning respektive får möjligheten att lära känna ett yrke som barn i förskoleåldern är nyfikna på, t.ex brandman, doktor och pilot.

På söndagen infaller den stora Piratdagen då alla barn är välkomna att bli kärleksfulla och modiga pirater under spännande former och ladda upp inför Pirattåget kl 15 som leder till Posthusplatsen och ”Kåldolmar och kalsipper”, Nationalteaterns gamla klassiker i nytappning av Parkteatern och Club Killers, som börjar kl 16.

Allt detta och mycket mer kan du läsa om i morgon förmiddag på http://malmofestivalen.se/program

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!