24 nya artister till mina scener

24 nya artister till mina scener

 

Steve Earle & The Dukes, Linda Pira + Stor & Salazar Brothers, Graveyard, Jenny Wilson, The Sounds m.fl spelar hos mig.

Mellan den 15 och 22 augusti firar jag ett så storslaget 30-årsjubileum att det kommer skrivas in I historieböckerna. Stoltheten spränger i mitt bröst när jag nu presenterar ytterligare 24 musikakter som ska förgylla sensommarkvällarna.

American Authors (us)
Brooklyn-baserad kvartett som slog igenom med låten Believer. Poppig alt-rock, strösslad med stämmor, livfulla texter och smittsam optimism.

Boy & Bear (aus)
Australiensisk indie/folkrock med stämsång och smäktande bilåkarlåtar. Ett måste för alla som gillar Fleet Foxes och Mumford and Sons.

Cleo, Kristin Amparo & Broke ’n Tipsy
Gruppen bakom hitten "Gå På Salong". Cleos intensiva scen-närvaro möter urban elektronika a'la Slagsmålsklubben och Kristin Amparos storslagna pipa.

Ebbot Lundberg
Frontfiguren från Union Carbide Productions och TSOOL på soloturné. Välkomna varmt en av Sveriges främsta artister med stor röst, karisma och humor.

Edda Magnason
Sångerskan som succédebuterade på bioduken i rollen som Monica Z. En av Sveriges vackraste röster och mest begåvade låtskrivare är aktuell med nytt material.

Emil Jensen
Den skånske ordmagikern och artisten blandar sin musik med lyrik och komik till en helt egen genre som förtrollat publiker på både Dramaten och Peace & Love-festivalen.

Farao (no)
Trånande melodier med nordisk krispighet och pockande syntar bakom sångerskans gitarrplock. Hennes emotionella texter vilar på en bädd av folkpop som minner om Bon Iver, Laura Marling och Polica.

Foxes (uk)
Kraftfull pop med ett bultande hjärta, som väckt uppmärksamheten hos både Katy Perry och Lady Gagas samarbetspartner Zedd.

Gaby & The Guns
Malmös egen popkvartett släpper ett nytt album i höst och bjuder på solkyssta sommarmelodier med bitterljuva undertoner.

Graveyard
Göteborgsrockarna som prisats för "Hisingen Blues" och slitit vägarna som förband till Motörhead, Iron Maiden och Deep Purple.

Heavy Tiger
Ung Rock 'n' Roll när den är som bäst. Heavy Tiger har redan hunnit turnera med band som The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric.

Herencia De Timbiqui (col)
Afrikanska rötter kombinerade med det musikaliska arvet från Colombias stillahavskust, urbana element och en rik orkestrering.

Imperial State Electric
Rockbandet med Nicke Andersson i spetsen. Senaste albumet "Reptile Brain Music" tilltalar kroppens mest basala funktioner.

Jenny Wilson
Artisten som inte låter sig etiketteras och som ständigt förnyar sig. Med drypande och rytmisk pop uppmanar hon till att sparka ner staketen och begära det omöjliga.

Linda Pira, Stor & Salazar Brothers
På kort tid har Linda Pira blivit matriark i Sveriges blomstrande hiphop-community. Med sig har hon rapparen Stor och superproducenterna The Salazar Brothers.

Melissa Horn
En av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Många har fina minnen från hennes spelning på Stora Scenen 2012.

Solander
Innovativ indie med lika stora delar skandinavisk pop som amerikansk folk. I vintras släpptes Malmöbandets tredje skiva Monochromatic memories.

Souad Massi (alg)
Algerisk sångerska, låtskrivare och gitarrist. Västerländsk rock och country möter portugisisk fado och orientaliska och afrikanska stilar.

Sousou & Maher Cissoko
Ett giftermål mellan svensk och senegalesisk musiktradition, med inslag av reggae, pop och rytmer. Sånger om utsatthet, fattigdom, självförtroende och att inte våga älska på grund av fördomar och rädslor.

Steve Earle & The Dukes (us)
Utöver femton album i bagaget kan Steve Earle stoltsera med skådespelarprestationer i tv-serierna The Wire och Tremé. Hans låtar har spelats in av Johnny Cash, Emmylou Harris och många fler.

Stockholm Lisboa Project
Traditionell och modern musik från Sverige och Portugal enligt gruppens egen slogan "Fado, polska och vidare".

Sun Kil Moon (us)
Folkrock från San Francisco med Mark Kozelek i spetsen. Bandet har blivit den hyllade fortsättningen på Kozeleks karriär efter Red House Painters.

The Sounds
2006, 2009, 2014. Min största scen är nästan lika mycket hemma som Helsingborg för The Sounds. Förra året kom bandets femte skiva "Weekend" och Maja Ivarsson blev en riksangelägenhet i Så mycket bättre och Sommar i P1.

Tiger Bell 
"Cheerleaderpunk" från Luleå/Stockholm med en fot i pop, en i punk och en i rock. Spelar enligt devisen: en bra låt är en snabb låt.

Mer nyheter

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

 • News

  Nu är programmet helt komplett!

  Snart är det dags! Vi har sparat dessa sju musikaliska skatter i en hemlig kista men nu kan vi äntligen ropa ut i megafon: Malmöfestivalens musikprogram är komplett!! Arre! Arre! På bara två år har Malmöbandet har slagit till i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!