24 nya artister till mina scener

24 nya artister till mina scener

 

Steve Earle & The Dukes, Linda Pira + Stor & Salazar Brothers, Graveyard, Jenny Wilson, The Sounds m.fl spelar hos mig.

Mellan den 15 och 22 augusti firar jag ett så storslaget 30-årsjubileum att det kommer skrivas in I historieböckerna. Stoltheten spränger i mitt bröst när jag nu presenterar ytterligare 24 musikakter som ska förgylla sensommarkvällarna.

American Authors (us)
Brooklyn-baserad kvartett som slog igenom med låten Believer. Poppig alt-rock, strösslad med stämmor, livfulla texter och smittsam optimism.

Boy & Bear (aus)
Australiensisk indie/folkrock med stämsång och smäktande bilåkarlåtar. Ett måste för alla som gillar Fleet Foxes och Mumford and Sons.

Cleo, Kristin Amparo & Broke ’n Tipsy
Gruppen bakom hitten "Gå På Salong". Cleos intensiva scen-närvaro möter urban elektronika a'la Slagsmålsklubben och Kristin Amparos storslagna pipa.

Ebbot Lundberg
Frontfiguren från Union Carbide Productions och TSOOL på soloturné. Välkomna varmt en av Sveriges främsta artister med stor röst, karisma och humor.

Edda Magnason
Sångerskan som succédebuterade på bioduken i rollen som Monica Z. En av Sveriges vackraste röster och mest begåvade låtskrivare är aktuell med nytt material.

Emil Jensen
Den skånske ordmagikern och artisten blandar sin musik med lyrik och komik till en helt egen genre som förtrollat publiker på både Dramaten och Peace & Love-festivalen.

Farao (no)
Trånande melodier med nordisk krispighet och pockande syntar bakom sångerskans gitarrplock. Hennes emotionella texter vilar på en bädd av folkpop som minner om Bon Iver, Laura Marling och Polica.

Foxes (uk)
Kraftfull pop med ett bultande hjärta, som väckt uppmärksamheten hos både Katy Perry och Lady Gagas samarbetspartner Zedd.

Gaby & The Guns
Malmös egen popkvartett släpper ett nytt album i höst och bjuder på solkyssta sommarmelodier med bitterljuva undertoner.

Graveyard
Göteborgsrockarna som prisats för "Hisingen Blues" och slitit vägarna som förband till Motörhead, Iron Maiden och Deep Purple.

Heavy Tiger
Ung Rock 'n' Roll när den är som bäst. Heavy Tiger har redan hunnit turnera med band som The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric.

Herencia De Timbiqui (col)
Afrikanska rötter kombinerade med det musikaliska arvet från Colombias stillahavskust, urbana element och en rik orkestrering.

Imperial State Electric
Rockbandet med Nicke Andersson i spetsen. Senaste albumet "Reptile Brain Music" tilltalar kroppens mest basala funktioner.

Jenny Wilson
Artisten som inte låter sig etiketteras och som ständigt förnyar sig. Med drypande och rytmisk pop uppmanar hon till att sparka ner staketen och begära det omöjliga.

Linda Pira, Stor & Salazar Brothers
På kort tid har Linda Pira blivit matriark i Sveriges blomstrande hiphop-community. Med sig har hon rapparen Stor och superproducenterna The Salazar Brothers.

Melissa Horn
En av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Många har fina minnen från hennes spelning på Stora Scenen 2012.

Solander
Innovativ indie med lika stora delar skandinavisk pop som amerikansk folk. I vintras släpptes Malmöbandets tredje skiva Monochromatic memories.

Souad Massi (alg)
Algerisk sångerska, låtskrivare och gitarrist. Västerländsk rock och country möter portugisisk fado och orientaliska och afrikanska stilar.

Sousou & Maher Cissoko
Ett giftermål mellan svensk och senegalesisk musiktradition, med inslag av reggae, pop och rytmer. Sånger om utsatthet, fattigdom, självförtroende och att inte våga älska på grund av fördomar och rädslor.

Steve Earle & The Dukes (us)
Utöver femton album i bagaget kan Steve Earle stoltsera med skådespelarprestationer i tv-serierna The Wire och Tremé. Hans låtar har spelats in av Johnny Cash, Emmylou Harris och många fler.

Stockholm Lisboa Project
Traditionell och modern musik från Sverige och Portugal enligt gruppens egen slogan "Fado, polska och vidare".

Sun Kil Moon (us)
Folkrock från San Francisco med Mark Kozelek i spetsen. Bandet har blivit den hyllade fortsättningen på Kozeleks karriär efter Red House Painters.

The Sounds
2006, 2009, 2014. Min största scen är nästan lika mycket hemma som Helsingborg för The Sounds. Förra året kom bandets femte skiva "Weekend" och Maja Ivarsson blev en riksangelägenhet i Så mycket bättre och Sommar i P1.

Tiger Bell 
"Cheerleaderpunk" från Luleå/Stockholm med en fot i pop, en i punk och en i rock. Spelar enligt devisen: en bra låt är en snabb låt.

Mer nyheter

 • News

  Cosplaytävling på Malmöfestivalen!

  Vi är stolta att kunna presentera ett delkval till Cosplay-SM på Malmöfestivalen! VAD ÄR COSPLAY? Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") är att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär.  Cosplay har med tiden blivit… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt dansbandsprogram här!

  Putsa dansskorna, stryk blusen och byxorna och öva in stegen! Nu kan vi äntligen presentera årets dansbandsprogram – en line-up i världsklass! Precis som 2016 är Dansbanan med servering placerad på Skeppsbron mitt i festivalens hjärta. Följande akter ser till… Läs mer!

 • News

  Nu är vårt andra artistsläpp här!

  Det är med stor glädje vi kan presentera en hel rad med grymma artister och band som nu är klara för årets festival! Ta varmt emot: Courtney Marie Andrews (us) Med sin låtskrivarpenna och sitt precisa 70-talsanslag har amerikanska Courtney… Läs mer!

 • News

  Vårt första kultursläpp är här!

  Årets kulturprogram är ett rikt smörgåsbord av spännande artister, möten och uttryck! Ta del av godbitar som den internationella voguebalen ”The Future Is Female”, banbrytande VR-teater med Bombina Bombast, föreställningen Britney om fenomenet Britney Spears, Maria Sveland i Relationsinstitutet samt… Läs mer!

 • News

  Årets festivalnyheter!

  En bit kvar till det riktiga festivalsuget infinner sig. Men redan nu kan vi presentera några fina nyheter ur årets program. Vi säger välkommen till Lilla Vardag, den spektakulära uppblåsbara hinderbanan The Beast, konsert med rymd- och fantasytema med Malmö SymfoniOrkester, ett… Läs mer!

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

Ladda in fler nyheter!