MX01_20140408135540.jpg

På begäran - Drakbåtarna är tillbaka!

I år fyller jag 30 år – och som vi ska fira! Ett jubileum är det bästa tillfället att ta nya språng in i framtiden och utvecklas, samtidigt som jag vill hylla nostalgin.

Drakbåtarna och Sänk en brandman har varit älskade inslag i min virvlande festivalvecka för många av er festivalbesökare. Så nu har jag bestämt mig! I år kommer ni, mina kära vänner, återigen kunna samla ihop ett eget lag till en ny upplaga av Drakbåtsfestivalen! Och ett antal brandmän kommer att göra sig beredda för att sänkas ner i kanalen. Hurra!
- Åh, vad det ska bli roligt! När vi chattade med festivalbesökare förra året så fick vi väldigt många frågor och önskemål och baserat på det så har vi valt att ta tillbaka Drakbåtsfestivalen och Sänk en brandman, på begäran, säger festivalgeneral Pella Ström.

15-17 augusti 2014!

Många år har passerat… Nu är det dags igen! Drakbåtsfestivalen är tillbaka! Tillsammans med Malmö Roddklubb bjuder jag in till den 22:a Drakbåtsfestivalen. Den 15-17:e augusti drabbar vi åter samman i en spännande och festlig drakbåtspaddling i kanalen!
- Det som jag tycker är riktigt roligt är att Malmö Roddklubb går in och hjälper till med projektet, säger tävlingsledare Tom Krantz.

Han är en av dem som aktivt önskat tillbaka eventet som senast ägde rum 2005.
- Självklart är det pirrigt. Jag är före detta elitkanotist och var med under hela 1990-talet. Detta är som att köra ett elitlopp igen. Förväntningarna är skyhöga, både på mig själv och utifrån, säger Tom Krantz.

2014 års Drakbåtsfestival bjuder på flera nyheter:

Mindre drakbåtar!

Tidigare år har man varit tvungen att samla ihop 19-23 lagmedlemmar, men i årets Drakbåtsfestival kommer vi att använda oss av mindre drakbåtar som endast kräver 9-13 lagmedlemmar. Detta gör att det nu är lättare att även kompisgäng, mindre företag och föreningar kan delta.

Ny Öppen klass!

Vi kommer att köra en öppen klass parallellt med den traditionella Mix klassen. Denna klass är till för alla som inte kan delta med ett fullt lag i Mix. Öppen klass är också till för er som vill anmäla er själva som enskild person. Drakbåtsfestivalen sätter då samman en drakbåt med 8-12 paddlande.
- Det ska kännas lekfullt och spontant samtidigt som man som företag eller avdelning ska kunna ta det på blodigt allvar och utmana varandra , säger Tom Krantz.

Anmäl ditt lag redan idag

Anmälan är öppen redan nu, här på hemsidan eller via ett digitalt formulär på www.malmo.skanerodd.se. För att öka spänningen och få ett ordentligt tryck kan enstaka personer anmäla sig till den Öppna klassen ända in på självaste tävlingsdagen. Redan nu kan du anmäla dig eller ditt lag här.

Sista anmälningsdag är 30 maj.

Open Office på Gustav Adolfs Torg

Vad vill du mer begära till mitt underbara jubileum? Den 12-14 april flyttar mina medarbetare ut festivalkontoret till Kungalunden på Gustav Adolfs torg för att ta emot era önskemål. Lördag och söndag klockan 11 till 16 och måndag klockan 11 till 18 har du chansen att träffa alla som gör festivalen och berätta vad du vill äta, lyssna på, göra och uppleva! Drakbåtsfestivalen kommer också att vara med och ha en av de nya drakbåtarna på torget. Du som är nyfiken får chansen att provsitta, veta mer och anmäla dig på plats!

Mer nyheter