På begäran - Drakbåtarna är tillbaka!

På begäran - Drakbåtarna är tillbaka!

I år fyller jag 30 år – och som vi ska fira! Ett jubileum är det bästa tillfället att ta nya språng in i framtiden och utvecklas, samtidigt som jag vill hylla nostalgin.

Drakbåtarna och Sänk en brandman har varit älskade inslag i min virvlande festivalvecka för många av er festivalbesökare. Så nu har jag bestämt mig! I år kommer ni, mina kära vänner, återigen kunna samla ihop ett eget lag till en ny upplaga av Drakbåtsfestivalen! Och ett antal brandmän kommer att göra sig beredda för att sänkas ner i kanalen. Hurra!
- Åh, vad det ska bli roligt! När vi chattade med festivalbesökare förra året så fick vi väldigt många frågor och önskemål och baserat på det så har vi valt att ta tillbaka Drakbåtsfestivalen och Sänk en brandman, på begäran, säger festivalgeneral Pella Ström.

15-17 augusti 2014!

Många år har passerat… Nu är det dags igen! Drakbåtsfestivalen är tillbaka! Tillsammans med Malmö Roddklubb bjuder jag in till den 22:a Drakbåtsfestivalen. Den 15-17:e augusti drabbar vi åter samman i en spännande och festlig drakbåtspaddling i kanalen!
- Det som jag tycker är riktigt roligt är att Malmö Roddklubb går in och hjälper till med projektet, säger tävlingsledare Tom Krantz.

Han är en av dem som aktivt önskat tillbaka eventet som senast ägde rum 2005.
- Självklart är det pirrigt. Jag är före detta elitkanotist och var med under hela 1990-talet. Detta är som att köra ett elitlopp igen. Förväntningarna är skyhöga, både på mig själv och utifrån, säger Tom Krantz.

2014 års Drakbåtsfestival bjuder på flera nyheter:

Mindre drakbåtar!

Tidigare år har man varit tvungen att samla ihop 19-23 lagmedlemmar, men i årets Drakbåtsfestival kommer vi att använda oss av mindre drakbåtar som endast kräver 9-13 lagmedlemmar. Detta gör att det nu är lättare att även kompisgäng, mindre företag och föreningar kan delta.

Ny Öppen klass!

Vi kommer att köra en öppen klass parallellt med den traditionella Mix klassen. Denna klass är till för alla som inte kan delta med ett fullt lag i Mix. Öppen klass är också till för er som vill anmäla er själva som enskild person. Drakbåtsfestivalen sätter då samman en drakbåt med 8-12 paddlande.
- Det ska kännas lekfullt och spontant samtidigt som man som företag eller avdelning ska kunna ta det på blodigt allvar och utmana varandra , säger Tom Krantz.

Anmäl ditt lag redan idag

Anmälan är öppen redan nu, här på hemsidan eller via ett digitalt formulär på www.malmo.skanerodd.se. För att öka spänningen och få ett ordentligt tryck kan enstaka personer anmäla sig till den Öppna klassen ända in på självaste tävlingsdagen. Redan nu kan du anmäla dig eller ditt lag här.

Sista anmälningsdag är 30 maj.

Open Office på Gustav Adolfs Torg

Vad vill du mer begära till mitt underbara jubileum? Den 12-14 april flyttar mina medarbetare ut festivalkontoret till Kungalunden på Gustav Adolfs torg för att ta emot era önskemål. Lördag och söndag klockan 11 till 16 och måndag klockan 11 till 18 har du chansen att träffa alla som gör festivalen och berätta vad du vill äta, lyssna på, göra och uppleva! Drakbåtsfestivalen kommer också att vara med och ha en av de nya drakbåtarna på torget. Du som är nyfiken får chansen att provsitta, veta mer och anmäla dig på plats!

Mer nyheter

 • News

  Vårt första musiksläpp är här!

  Våren är här och väntan är över. Det är dags att glänta på programmet till sommarens höjdpunkt, Malmöfestivalen! Den 11-18 augusti äger årets festival rum. Här är de fyra första artisterna som är klara:  Henrik Berggren Som frontfigur i Broder… Läs mer!

 • News

  Ansökan för mat & marknad 2017!

  ANSÖKAN FÖR ÅRETS MAT- OCH MARKNADSPLATSER STÄNGDE DEN 4:E APRIL. 11-18 augusti är det dags för sommarens höjdpunkt ─ Malmöfestivalen. Sedan 1985 har festivalen vuxit succesivt och i somras erbjöds inte mindre än 1 200 programpunkter fördelat på ett trettiotal scener/spelplatser… Läs mer!

 • News

  Har du en idé till ungdomsområdet?

  Är du mellan 13-19 år och har ett spännande programförslag? Hjälp oss att göra Raoul Wallenbergs park till en fantastisk festivalplats! Skicka in din idé till vår ungdomsbokare Yessica före den 31 mars! Kontakt: Yessica.andersson@malmo.se   Läs mer!

 • News

  Vill din förening medverka på Malmöfestivalen?

  Ansökan är stängd! Nu kan du och din förening skicka in en intresseanmälan om att få medverka på årets festival! Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna mer er intresseanmälan!   Läs mer!

 • News

  Njut av årets festivalfilm!

  Nu är äntligen vår fina film färdig! Luta dig tillbaka och njut av årets Malmöfestival nedan. Vi ses den 11-18 augusti 2017!  Läs mer!

 • News

  Res med Skånetrafiken

  Du kan köpa din biljett i förväg via Skånetrafikens app och aktivera den innan du stiger ombord på bussen eller tåget. Många kommer att resa under festivalen och det kan bli köer till biljettautomaterna. Sök din resa på hemsidan eller… Läs mer!

 • News

  Tillgängliga akter på Malmöfestivalen

  Vår underbara festival ska vara tillgänglig för alla! Stöter du på ett hinder ska du få hjälp att ta dig över det. Har du nedsatt hörsel eller syn så fixar vi skickliga händer som får vara dina öron och starka… Läs mer!

 • News

  Nu är festivaltidningen äntligen här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut vår festivaltidning till alla hushåll i Malmö! Tidningen finns givetvis även att läsa digitalt. Den hittar du här! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag… Läs mer!

 • News

  Årets matnyheter!

  Nu möblerar vi om i festivalköket och skapar plats för kreativa krögare, en karavan av foodtrucks, en saluhall med delikatesser och fler veganska alternativ på menyn. Allt engångsmaterial på serveringarna är komposterbart – för en miljöfestligare matupplevelse.  Foodtrucks Ta varmt… Läs mer!

 • News

  Har du vad som krävs för att bli MF Champion 2016?

  Kan du slå våra Snapchatreportrar och bli en vinnare? Kan du äta fler mini-donuts än Sebbe? Kan du sätta fler hoops än Mona? Kan du spy regnbågar bättre än Mona och Sebbe på Snapchat? Eller vill du utmana dem i… Läs mer!

Ladda in fler nyheter!