MX01_20140402145552.jpg

Basia Bulat, Charli XCX, First Aid Kit, Icona Pop och Warpaint!


Nu händer det - mitt första artistsläpp! Jag svämmar över av stolthet och glädje och utbrister: Who run the world - girls! Låt mig varmt presentera: 

First Aid Kit

Systrarna Klara och Johanna Söderberg har lagt Sverige och USA för sina fötter. Från att ha varit två unga och charmiga naturtalanger med röster i perfekt symbios, har de utvecklats till erfarna världsstjärnor med självklar pondus på scenen. Andra skivan ”The Lion’s Roar” (producerad av Mike Mogis från Bright Eyes) banade väg för systrarna som gjort omfattande turnéer i USA.

Den 10 juni kommer duons tredje skiva ”Stay Gold”. Med det kommande albumet har systrarna finslipat sina yppiga arrangemang och blommat som solklara storytellers i sitt skapande av dessa tio låtar. Än en gång har de spelat in i USA, i ARC Studios i Omaha och samarbetat med Mike Mogis. Musiker från Omahas Symfoniorkester var med och spelade stråk- och blåsarrangemang komponerade av Nate Walcott från Bright Eyes.

Lyssna på First Aid Kits första låt från ”Stay Gold”: ”My Silver Lining”. 

Basia Bulat (CAN)

En av Kanadas finaste naturtillgångar, folkindiesångfågeln Basia Bulat återvänder till Sverige i sommar och kommer hem till mig! I september 2013 släppte hon sin tredje platta, det finfina verket "Tall Tall Shadow". Trean följde upp kritikerhyllade skivorna "Oh My Darling" och mindre genombrottsplattan "Heart Of My Own" från 2010.

Rötterna finns hos 70-talsgiganter som Carole King och Joni Mitchell och Basia Bulat kommer att tilltala alla som fallit för First Aid Kits charm och kvalitet, eller likasinnade artister som Jenny Lewis, Feist och Zooey Deschanel. Under åren har Basia även gjort omtalade succéspelningar på Way Out Wests klubbprogram och på klubbfestivalen Woody West Limited Edition tillsammans med bland andra Band Of Horses och Dylan Leblanc.

Icona Pop

Jag säger att Icona Pop uppträder hos mig, du svarar ”I Love It”! Sommaren 2012 gick det inte att undgå duons oerhört slagkraftiga genombrottshit. Samma sommar befäste de sin position som snabbt stigande stjärnor med att spela på house/elektrofestivalen Summerburst på Stockholms stadion och kammade hem förstaplatser på både Sverigetopplistan och Digilistan.

Hösten 2012 flyttade Caroline Hjelt och Aino Jawo sin bas till USA. De senaste tolv månaderna har duon hunnit med att nå 2X platina (ca 2 500 000 ex) av singeln "I Love It", något som bara en svensk akt tidigare mäktat med. De har turnerat runt i princip hela USA och gästat flera tv-shower. I höstas uppträdde de på "Late Show with David Letterman", som mellanakt i finalen av "America's Got Talent" inför 13 miljoner tittare samt både "MTV Teen Awards" och på "MTV European Music Awards", där de förutom att uppträda dessutom var nominerade i tre olika kategorier: Best swedish act, Best new, Best push.

2013 avslutades storstilat när Icona Pop spelade på Times Square i New York på nyårsafton. Icona Pop delade scen med bland andra Miley Cyrus, Macklemore & Ryan Lewis, Blondie och Robin Thicke. I vår kommer åker duon med nämnda Miley Cyrus på hennes USA-turné, tätt följt av en turné i Storbritannien tillsammans med Katy Perry. Men vad är väl det i jämförelse med Malmö?

Charli XCX (UK)

Det finns inte ett uns av tvivel i rösten hos Charli XCX. Tänk dig Spice Girls, Kate Bush, Lil Wayne och Quentin Tarantino förkroppsligade i en kaxig 21-årig artist från Stevenage, Storbritannien. Charlotte Aitchinson började skriva och spela in låtar redan som 14-åring.

I april 2013 släpptes så debutalbumet ”True Romance”, döpt efter Quentin Tarantinos film med samma namn. Charli XCX är också kvinnan bakom Icona Pops genombrottshit ”I Love It”. Hon skrev låten tillsammans med den svenske producenten Patrik Berger och skulle ursprungligen ha med den på sin egen platta. Istället banade låten väg för Icona Pops världsherravälde men Charli XCX är faktiskt med och sjunger i låten. Nu får hon och Icona Pop dela festival hos mig i Malmö. Så himla fint! 

Warpaint (US)

Låt augustikvällen fyllas till brädden av hypnotisk indierock från Los Angeles. Warpaint är Theresa Wayman (gitarr/sång), Emily Kokal (sång/gitarr), Jenny Lee Lindberg (bas/sång) och Stella Mozgawa (trummor). 2010 debuterade bandet med fullängdaren ”The Fool” och låtar som ”Undertow” och ”Elephants” kröp in under skinnet på fans världen över.

Den 20 januari i år släpptes uppföljaren ”Warpaint”, som snabbt nådde topp tio på Englandslistan. Albumet är delvis skrivet och inspelat i den karga öknen i nationalparken Joshua Tree, vilket också avspeglar sig i musiken. Bandet hade bara en enda önskan om medproducent och det var Flood, som tidigare jobbat med PJ Harvey, Sigur Ros, New Order med flera och önskemålet slog in. Nu är jag oerhört stolt över att få välkomna Warpaint hem till mig!

Mer nyheter