• News

  Tack för i år!

  Ni paddlade och flög, ni dansade och åt, ni trotsade vädret med ett leende. Det värmer mitt 30 åriga hjärta. Tack! Vi ses 14-21 augusti 2015. Läs mer!

 • News

  Gå på superhjältejakt med Tzunami!

  Natten mellan torsdag och fredag har du chansen att få övernatta kungligt på Scandic hotell Kramer på Stortorget! Gå på en skattjakt runt festivalområdet och hitta Tzunamis sex superhjältefigurer!  För att kvalificera dig i tävlingen ska du:  Ta en bild… Läs mer!

 • News

  Elliphant ställer in – Little Jinder ersätter!

  Elliphant tvingas ställa in sin spelning hos mig på fredag 22 augusti, på grund av en schemakrock som hon själv inte kunnat styra över. Hennes team och mina medarbetare har tillsammans jobbat hårt för att boka om spelningen under festivalen… Läs mer!

 • News

  Stunthoppet flyttat till Stortorget

  Fall som en stuntman – med stil. Arclights stora hoppkudde har flyttats från Central park till Stortorget, på den plats där Vindtunneln tidigare stod. Stunthoppet öppnar klockan 16 idag och är öppet varje dag resten av festivalveckan mellan 16 och 21.… Läs mer!

 • News

  Skriv en hejaramsa och vinn matchtröjan!

  Ikväll skickar jag kärlek och hejarop till MFF när de möter FC Red Bull Salzburg på bortaplan! På nästa hemmamatch har just du chansen att se laget iförd en matchtröja med signaturer från guldlaget. För att vinna ska du skriva… Läs mer!

 • News

  Vinn en träff med Hakim!

  Torsdagen 21 augusti uppträder den egyptiska artisten Hakim på Stora scenen. Nu har du och en vän chansen att se konserten från festivalens VIP-balkong med exklusiv utsikt över Stortorget. Efter Hakims spelning eskorteras ni in bakom scenen där ni får… Läs mer!

 • News

  Programpunkten Med andra ögon ställs in

  Idag hade vi ett givande samtal och en bra diskussion i anslutning till programpunkten Med andra ögon. Samtalet leddes av Mona Masri och gav plats för flera olika perspektiv både från panelen och publiken. Malmöfestivalen är glad över att ha… Läs mer!

 • News

  Vindtunneln flyttar till Lördagsplan

  Ljudnivån har varit högre än vi kunnat förutse, därför kommer vindtunneln flyttas från Stortorget till Lördagsplan vid Stadsbiblioteket. Trots ljudnivån har succén varit omedelbar, och mängder av glada besökare har fått känna hur det är att flyga under Malmöfestivalens två… Läs mer!

 • News

  Öppet svar från Malmöfestivalen

  Bryt vardagen, öppna sinnet. Så lyder kärnvärdet i allt Malmöfestivalen gör under åtta dagar om året och det handlar om att tillåta sig själv att se omvärlden ur helt andra perspektiv än man vanligtvis gör utifrån sin förförståelse. Med anledning… Läs mer!

 • News

  Foxes ställer in - Hurricane Love ersätter!

  Tyvärr har Foxes ställt in sin spelning på Posthusscenen i kväll klockan 22 på grund av akut sjukdom. På läkarens inrådan kan hon inte lämna England och har därför inga möjligheter att genomföra konserten. Foxes skickar en hälsning via sin… Läs mer!

 • News

  Fråga Forskareliten

  Ta chansen att ställa dina egna frågor till Malmö högskolas forskarelit! På tisdag och torsdag 19/8 och 21/8 kommer fyra av Malmös skarpaste hjärnor till Hedmanska gården för att svara på frågor om livet, Malmö, världen, partiklar, universum och allt… Läs mer!

 • News

  Teddybears, Watain, MSO, Tingsek, Vit Päls, Backyard jazz mm.

  Med bara fyra dagar kvar till mitt underbara 30-årsjubileum kan jag stolt presentera fem nya artistbokningar, en helt ny jazzscen vid Gustav Adolfs torg och rekord i interaktiv dans på Stora scenen i samarbete med Malmöbaserade spelföretaget Massive Entertainment. Body… Läs mer!

 • News

  Min festivaltidning är här!

  Just nu jobbar Tidningsbärarna på högvarv med att dela ut min älskade festiavltidning till alla hushåll i Malmö! Bor du i Malmö, och inte har fått en tidning innan lördag den 9 augusti. Då vill jag att du kontaktar Tidningsbärarna… Läs mer!

 • News

  Information från min vän Skånetrafiken

  Extra bussar och tåg till Malmöfestivalen - stadsbusstrafiken påverkas redan från måndag 11/8 Skånetrafiken förstärker buss- och tågtrafiken och sätter in fler tågturer när Malmöfestivalen drar igång. Men redan på måndag påverkas du som reser med stadsbuss, när många bussar… Läs mer!

 • News

  Nya regler på kräftskivan

  Fredagen 15 augusti är det dags för min trettionde kräftskiva, med Grus i dojjan. Jag har lyssnat på er trogna besökares uppmaning: ”Sätt ut fler bord, som förr i tiden!” Därför placerar jag ut 70 extra bord framför Stora scenen.… Läs mer!